showtimes Creative Commons License 2008.04.15 0 0 294
1, ez volt a modern, gépesített hadviselés első hadjárata - teljesen új. Ugyanezzel az ütemmel gázoltak át a német páncélos ékek Belgiumon és Franciaországon is, pedig az utóbbi sokkal nagyobb haderővel rendelkezett, mint a lengyelek és ott volt a BEF is...

Bresztbe ugyanakkor értek volna el a szovjetek nélkül is, ugyanis Bresztnél zárták a németek a katlant. Délen pedig Lembergig nyomultak előre, amit később az odaérkező szovjeteknek dísszemlés kivonulás keretében adtak át. ( Rossz volt a kérdés tehát, azt viszont megkérdezhetted volna: mennyi idő alatt értek volna el a lengyel-szovjet határig. Nos, mivel még a bekerítéseket - pl. Varsó - meg kellett "emészteni" , továbbá kelet felé sokkal kevesebb és rosszabb út volt, a hadjárat még eltartott volna 8-10 napig, a lengyeleknek 3 hadtestük volt a keleti végeken, meg a nyugatról átsodródott csapattöredékek).

2. Értelme semmi, mint említettem Sztálin utálta a lengyeleket. Ebben nem játszott semmit a nyugati szövetség - messze voltak. A hagyományos orosz birodalmi szemlélet volt a meghatározó (belorusz, ukrán mezbe öltöztetve). Katyn leszámolás volt a lengyelekkel, mint később a németek csinálták a lengyel értelmiséggel.

3, már kiveséztük ezt is a WW2 topicban, teljesen felesleges lenne ismételni.
Előzmény: rich.mond (289)