Son Venuto Creative Commons License 2008.04.07 0 0 topiknyitó
Ezen rovat , brátánkik , abszolút nem akar(t) törést okozni .Történt pedig , hogy a Katyni Évforduló kapcsán páran elmondták , mi is történt ( szerencsére épp most avatták fel a Pacsirtamező útnál levő amfiteátrumnál az emlékművet , ezzel 9 lengyel--magyar emlékmű van Budapesten ) , mire ezen sorok írója ( tulajdonképp jogosan ) ki lett tiltva kedvenc rovatából , lévén , hogy a Lengyelország rovat a hobby , utazás menüpont alá tartozik .
Most szeretnénk létrehozni egy olyan , és elsődlegesen kultúrális rovatot , ahol nyilvánosan találkozhatnak azok , akik szeretik a lengyel kultúrát , s mindent , mindazt , ami szívünkhez oly szorosan kötődik : Lengyelhonhoz . . .
Hol vannak mégis , talán kitapintható határok akkor egyfajta kezdeti mederbeterelésért ? Lefelé nem kér az ócska viselkedésekből és nem kíván részese lenni a korlátoltságnak , unintelligensségnek , fölfelé a végtelenített istenítésekből nem kér , keletre a cirillbetűs mentalitásból , nyugatra tekintve nem kér az élvhajhász világnézetekből , profit-- és érdekcentrikus viselkedésből .