4125 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 32

az mtd 790-es géppel régebben óriási gondok voltak, álítólag ezeket már orvosolták, ha jól emlékszem a széthető szárral, és a motorjával is.

 

a tescos mtd 790 majdnem 1 kg-al nehezebb, ami azért sok fölleg ha viszonylag sokat használnád.

szétszedhető szárú, ami jól jön ha nem tudod máshogy megoldani a szállítást, de plusz alkatrész=gyenge pont, hibalehetőség.

 

azthiszem mindkettőre 2 év garancia van, de az mtd-t az első év után, át kell vizsgáltatni a márkaszervizzel, amit te fizetsz meg, vagy ha ezt nem teszed meg bukod a második év garit.

 

az oleomac-et forgalombahozzák Efco Stark 25 néven is, egy kicsit olcsóbb szokott lenni.

 

a kis oleomac-et még senkitől nem halottam szidni, mindeki meg volt vele elégedve.

 

és végül a szerintem a legfontosabb érv, én már vágtam haza egy mtd790-est!

3-ágú késsel használtam, amikor elkaptam vele egy facsonkot, és mivel a késtől szinte újnyi távolságra van egy aluminium védőburkolat, az ütközés hatására a kés elhajlott, és mivel ebbe a burkolatba beleért hát pufffff a burkolat szinte szétrobbant, de ami fontosabb, hogy vmi nagyon tönkrement, valószinű a lehajtásszárban, szerintem ha nincs az a fém burkolat akkor nem történik ekkora baj.

nos ha kinagyítod mindkét gép képét láthatod, hogy az mtd fém védőburkolatát, nem a szárra hanem a szöghajtás alá helyezték és erre rögzítik a müanyag védőburkolatot, a spartan csak műanyag védőburkolat van, és azt a száron rögzítették, akárcsak a nagy ipari fűkaszákon.

a fém védőburkolatnak csak egy előnye lenne hogy elvileg van rajta egy távtartó ami az ellen van lenne hogy nehogy az történjen mint velem.

az mtd szára szerintem elég vékony fémből készült ráadásul ha jól emlékszem festett acél, a sparta asszem aluminium.

mindkét gépnek előnye, hogy átlátszó a tankja,így látod hogy meddig van atank, de az mtd-nél nem szerencsés, hogy ezt a motor fölé helyezték, bár üzemanyag utántöltést csak kihűlt motornál szabad végezni! de ezt sokan megszegik, de még ha kihült is, a spartan ha mellémegy a benzin, a földre folyik, arrébviszed a gépet és már indíthatod is, míg az mtd-nél a gépre folyik, ezért ajánlatos megvárni míg elillan a kifolyt benzin.

 

nagyábbol ennyi, én a spartat választanám, ha max 50 ezret akarok költeni a gépvásárlásra.

 

de még mindig nem írtad meg hogy mire kéne a gép, és mennyit nyúznád! mert lehet, hogy nem ez a gépkategoria a megfelelő választás számodra, hosszútávon a megfelelő gép vásárlása az olcsóbb, még ha az most nagyobb kiadásokkla jár is!

Előzmény: petya1981 (31)