Bigjim2 Creative Commons License 2008.02.09 0 0 347
Attól függ, hogy mit értesz tömeges fajkihalás alatt, mert ha a szó szoros definíciót nézzük, akkor biztos nem lesz. Én olyasmire gondolok itt, mint pl amikor a perm végén kihalt a fajok 97%-a, meg hasonlók. Ilyesmik többtízmillió évente történnek, és viszonylag lassan, százezer évek alatt mennek végbe.
Valszeg vágom mire gondolsz, de ekkora probléma azért nem lesz. Nálunk és Európában nincs olyan sok specifikus faj, amik tényleg kihalhatnak egy kisebb éghajlatváltozáskor is.
Meg ugyebár ott van az a sajnálatos tény is, hogy a fajokat már eléggé megritkítottuk, viszont azok, amelyek megmaradtak, és amúgy is életképes populációt alkotnak, azok túlélik a felmelegedést, ami tényleg nem olyan gyors, mint sokan mondják.
Én az elte-ttk-n vagyok ötödéves, sok neves meghívott vendégelőadó tartott előadást a témában, és a legtöbbük szerint is sokan túlságosan felfújják a dolgot, fel lehet rá készülni (a Föld fejlett részein leginkább), a mezőgazdasági termelést át tudjuk állítani a kedvezőbb terményekre, lesz rá idő (csak persze lehet későn kapnak észbe).
Fontos a környezetvédelem persze, de rengeteg olyan dolog van, ami sokkal inkább befolyásolja most az életünket, több figyelmet érdemelne, de mindenki az éghajlatváltozással foglalkozik.