RnD Creative Commons License 2007.12.22 0 0 9612

Riskó Géza (Duna tv): Kereste-e már önmagában a hibát; lehet-e úgy válogatottat építeni, hogy valaki egy külföldi klubcsapatnál edző?

 

Németh András: Elsősorban mindig magamban keresem a hibát. Bővebben majd akkor válaszolok Riskó úrnak, ha elnézést kér tőlem amiatt, mert csupán blöffnek minősítette a Hypóhoz való szerződésemet. Csak jelzem: már fél éve vagyok az osztrák klub vezetőedzője...

 

Zombori Sándor (Sport tv): Valóban ennyire mélyponton van a magyar női kézilabda, ahogy azt a világbajnokságon láttuk?

 

Németh András: Az tény, hogy az előzetes tervhez képest gyengeébb eredményt értünk el, de végülis a minimális cél, az olimpiai selejtező elérése megvalósult. Éppen ezért úgy gondolom: számos ország cserélne velünk!

 

Az viszont valós, hogy a magyar női kézilabda rengeteg gonddal küzd, az itthon játszók egy része nem kap folyamatosan fizetést, a hiányposztokon (jobbszélső, jobblövő, beállós) pedig egyáltalán nem megfelelő az utánpótlás. És azt sem szabad elfelejteni: Pálinger  Katin kívül nincs még egy nemzetközi szintű kapusunk sem!

 

Malonyai Péter (Nemzeti Sport): Mitől esett szét a csapata, amikor a Fradinál mindig arról volt híres, hogy egységes volt a társaság?

 

Németh András: Erre nagyon egyszerű a válaszom: hat hét alatt képtelenség azt a munkát elvégezni, amire egy klubban egy évem van...

 

Lakat T. Károly (Nap-kelte): Ha a klubcsapatával, a Hypóval indul a vb-n, a négy, elvesztett mérkőzésünkből hányat nyert volna meg?

 

Németh András: Kettőt biztosan...

 

Imre Mátyás (nb1.hu): Miért csak az utolsó mérkőzés után beszélt nyíltan a problémákról?

 

Németh András: Egyértelműen a sorozatos vereségek hozták ki ezt belőlem. Ha bejutunk a négy közé és éremért játszunk, biztos, hogy nem kerülnek felszínre az ellentétek, hiszen a siker - mint tudjuk - sok mindent eltakar...

 

Csurka Gergely (MOB): Szerencsés volt-e így kiöntenie az emberek elé a csapategységgel kapcsolatos meglátásait? Lehet-e ezek után egy teljesen együtt lélegző kompániát faragni a hölgyekből az olimpiáig?

 

Németh András: Ahogy láttam, a történtek után próbálták rendezni a sorokat, tehát ha másért nem is, ezért érdemes volt kifakadnom. De még egyszer nem csinálnám meg ezt...

 

Ballai Attila (Magyar Nemzet): Edzői pályáján érte-e a világbajnoki 8. helyezéshez mérhető kudarc?

 

Németh András: Persze, annak idején az Újpesti Dózsával kiestünk az NB I-ből.

 

 

(Sport+ december 22.)