SanyaX Creative Commons License 2007.12.19 0 0 11
Szia Kiscement!

Remélem, továbbra is "vonalban" vagy!
Amúgy nem akarok tolakodni, de saját bőrömön annyit megtanultam már az orrnyálkahártya problémákról, hogy könyvet írhatnék. Ha két évente elmegyek vele orvoshoz pusztán csak a tájékozóás miatt, mindig beismerik, hogy jobb állapotban van az orrom, mintha ők kezelenék, aztán szépen lejegyzetelik amit tollbamondok és kifizetem vizitdíjat. Mivel nagyon sokat kínlódtam ezzel, szeretnék segíteni annak, aki hasonló cipőben jár.

Ha nem múlt el teljesen az orrszárazságod, akkor két eset lehet: vagy enyhe ozaena kialakult már nálad, vagy csak túlzottan irritált a nyálkahártyáf, és csökkent a funkcionalitása.

A száraz, poros levegő, padlószőnyeg, nagyon rosszat tesz, ebben teljesen igazad van. Lassan és a nyálkaháyrtyát nagyon kímélv ekell minden kezelést folytatni. A dokiknak NE ENGEDJ jódos kezelést, vagy olyat, amikor durván teletömik az orrodat vegyszeres vattával. Ezek nagyon sokat ártanak, miként az erős nátha elleni orrcseppek is.
Nagyon rossz az is, ha takarítás közben erős Domestos szag terjeng, vagy fűszerporokat lélegzik be az ember főzés előkészítése közben (ha szoktál ilyet).

Ha még szárazan eltömődik az orrod és a légzésben akadályoz, akkor napi egy vagy kettő öblögetés segtíhet azon a módon, ahogy korábban írtam.

Amit fogyasztani kell:

E vitamin
Béta karotin (az A elővitaminja) - nyers sárgarápában is sok van
téli időben egy kevés D vitamin.

Ami még nagyon jó: a Coldastop orrolaj.

AZért kell nagyon vigyázni, mert az orrnyálkahártya problémákkal nemigen tudnaka dokik mit kezdeni, a szokások kezelések inkább csak ártanak, és nagyon könnyen súlyosbodhat a probléma hoszabb távon, ha nem járunk el körültekintően.

Nyugodtan mond még el, hogy nálad miként alakul, remélem, romlani nem fog. Lehet, hogy a mostani állapot életed végéig megmarad. Pár dolgot tudok még, majd adom tovább az infókat szükség szerint.

Üdv. Sanya
Előzmény: kiscement (10)