hapike Creative Commons License 2007.11.24 0 0 303

Tegnap jöttünk haza Mahdiából. Thapsus*** -ban voltunk.

Ilyenkor a vendég ritka madár arrafelé, alig vannak a szállodákban. A helyiek örülnek, ha dolgozhatnak. Emellett a szálloda felét felújjítják, teljes ablakcsere történik. Voltunk vagy 30-an a szállodában, igazán családias volt a hangulat, mindenki ismert mindenkit. Ha nem mentem kajálni kérdezték a férjemtől hogy hol vagyok. Nagyon aranyos a személyzet.
Velünk is eljátszották a "szoba bizniszt". Ezt olyan mesterfokon űzik, hogy nem igaz. Még mielőtt pénzt váltanál követik el, hogy Euróban jattolj nekik.
Szóval a szálloda fele felújítás alatt, ember alig lézeng benne, erre odaadtak egy észak- keleti hideg, egybenyíló szobát. Ebben a hotelben minden szoba a tengerre néz, kivéve azokat amik a főbejáratnál vannak. Szóltunk, hogy adjanak másikat, egy kis csúszópénz ellenében. Kérdeztem a portástól, hogy tele van-e a hotel, azért kaptuk meg ezt a szobát?
A másik dolog, hogy semmi tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy mit takar a full panziós ellátás. A prospektus csak nagyvonalakban írja le azt, hogy ez hotelonként eltérő. Kezdődött a nyomozás az első naptól. A portás itt is cselezett 3 db Hammam belépőt adott a 6 db helyett.
Hazautazás napján hajnal 3/4 3 -ra jött értünk a busz. Előző este szóltam az étteremben, hogy ekkor utazunk, lehet-e reggelizni. Azt a választ kaptam, hogy igen, nyitva lesz az étterem. Az étterem nyitva is volt de egy darab kaja nem volt benne. Ha ezt tudjuk, akkor bevásárolunk az útra előző este. Szerintem az elutazás napjára még járna a reggeli, vagy hideg csomag.
Az utazási iroda teljesen úgy viselkedik, mintha teljesen kezdő lenne ezen a piacon. Hazaútnál még átmentünk repülőgéppel Djerbára, ami 35 perces út, leszálltunk, felszedtük az utasokat -álltunk 30 percet, utána jöttünk haza. Miért nem Djerbáról jött értünk a repülőgép??? 20 Djerbai utas miatt a többi 150 embert szívott?