Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 837
Na, azért egy kicsit árnyaljuk a képet :))

Alapvetően ami az Astrán szabadon vehető, annak jó 90%-a műholdra küldött szemét: szextelefonszolgáltatások reklámja, tv-shop, utazási ajánlatok, randi, stb. A többség _egyetlen_ állóképet sugároz, semmi mást. Használható angol nyelvű csatorna itt gyakrolatilag csak mutatóban van.

A Hotbirdon sem jobb a helyzet, ott is elég rendesen kell törölni a csatornákból, megtalálhatóak itt is a falusi videostúdió minőségű "szexadók" (ahol egy randa csaj tesz úgy mintha jó lenne neki, de inkább telefonálj), meg számos olasz borzalom, amiknek se füle-se farka. Tény, hogy itt már jobban lehet szemezgetni a nemzetközi kínálatból.

A nézhető angol televíziók elvonultak az Astra 2-re, 28.2 fok kelet. Ezek egyrészt a szénné kódolt Sky Digital részeként működnek (itthon is féllegálisan előfizethető, de nem olcsó), vagy kódolatlan, de orbitális méretű tányér kell hozzájuk, mert a nyaláb Angliára van célozva.

A Sat1, RTL meg amiket írtál az mennek, a brit MTV már kódolt....általában alaphelyzet, hogy ami egy kicsit is jó és nem német, az be van zárva. Van amit meg lehet venni itthnról is, van amit meg lehet törni, de van amit nem...:)

Előzmény: Amphenol (836)