Törölt nick Creative Commons License 2007.10.28 0 0 835
Jó sok kérdésem van, és keveset tudok, úgyhogy elsősorban valami alapinformációkat tartalmazó FAQ-t keresek (és eddig nem találtam).

Mérhetetlenül elegem van a felszíni tv szolgáltatásokból, gyakorlatilag kizárólag magyar nyelven megy már minden. Főleg ez a kultúrális klausztrofóbia, illetve a nyelvgyakorlás iránti vágy az, ami miatt a műholdas TVben gondolkodom. A gond csak az, hogy utoljára 1992ben, 12 évesen láttam műholdas tévét egy gazdag ismerősünknél, és nagyjából annyi maradt meg belőle hogy sok csatorna van, és nem jó a vétel ha esik az eső. (No meg aztán gondolom azóta a digitális technológiával sokminden megváltozott amúgy is.)

Mi az amire elő kell fizetni, és mi az amire nem? Megoldható, hogy a régi szép idők (1992) mintájára, nem valami magyar szolgáltatóval szerződök le, hanem leszúrom a tányért a tetőn, aztán ha történetesen az "anal girls" csatornát akarom nézni, arra külön, a tartalomszolgáltatónál előfizetek? (Tényleg, az ilyen előfizetős csatornákra hogy történik az előfizetés? Valami kódkártyát küldenek, nem?)

Szóval ha sok angol és német nyelvű adót szeretnék fogni, adott esetben egzotikusabb adókkal kiegészítve - országomat egy (inkább több) JAPÁN nyelvű csatornáért, kell a nyelvgyakorlás -, akkor melyik műholdakat kell befognom? Hány és mekkora tányér kell?

Pár csatorna, amit mindenképp szeretnék: Sat1, Prosieben, német VIVA, brit MTV, Fashion TV, brit Cartoon Network...