NeomatiK Creative Commons License 2007.10.16 0 0 237

Szia!

 

Mit akarsz békával tömöríteni? A betont nem tudod, mert elsüllyednél benne. De a sávalapot nem is kell tömöríteni, mert kitölti a teret a beton.

 

1. Én szintező műszerrel beszinteztem a beton szintjét, egy szöget ütöttem az árokba  3-4 méterenként oldalról és meg is festettem, hogy látható legyen. 

Itt láthatsz róla egy képet:

http://kepfeltoltes.hu/071016/alapm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

2. zártszelvényt tényleg fölösleges beletenni, meg drágább is jóval a betonacélnál.

 

3. A talpkoszorút nem mindig szokták összekötni a sávalappal. De ha akarod 8-as vagy 10-es betonacélt leszúrhatsz a sávalapba, hogy kiálljon belőle a kellő hosszúságban. Ehhez tudni kell a sávalap mélységét és a talpkoszorú magasságát.

Sok helyen látom, hogy pincefalazóval csinálják ezt a "talpkoszorút", de így ez funkciójában nem lesz talpkoszorú (szerintem), mert nincsenek benne hosszanti betonacélok. Egyszerre nem tudod a sávalappal csinálni, mert a beton 2 nap alatt megköt (ráállhatsz) úgy, hogy ahhoz már szervesen nem tud hozzákötni a talpkoszorú szerintem. De ezzel ne foglalkozz, mert mindenhol így csinálják, azaz külön fázisban betonozzák, mert nincs más módja - szintén szerintem.

 

4. Meg lehet állni. Ha betonacél nélküli aljzatbeton helyett vasalt monolitlemezbetonod lesz, akkor azt érdemes összekötni a talpkoszorú függőleges vasalásával. De ekkora háznál, ha nem kötöd hozzá, csak egymáshoz a síkhálókat, szerintem az is bőven jó.

 

A csövezéseket ne felejtsd el kialakítani a sávalapban mielőtt betonoztok.

Előzmény: ArGa (233)