ArGa Creative Commons License 2007.10.13 0 0 233

Sziasztok!

 

Most csináljuk egy 30m2 es ház alapozását, és már összeszedtem jónéhány infót, mégis szükségem lenne segítségre.

 

Kiástuk az alapot 80cm mély 40cm szélességben. Az anyagot földnedvesen hozatjuk készrekeverve így nem lesz gond az arányokkal. Majd Békával fogjuk folyamatosan tömöríteni.

 

1,Sajnos girbegurba a földszín és a kiásott földet is az alap közepére dobáltuk, így nemigazán értem, hogy a sávalapot hogyan tudjuk majd minden írányban vízszintesre megcsinálni!?Azt még értem, hogy egy viszonlag hosszú lécre ráteszünk egy vizszintmérőt, de hogy ezzel a két párhuzamos oldal hogyan lesz egyforma magas... egyáltalán mennyíre fontos ez?

 

2,Vasat nem teszünk bele, mert állítolag ilyen kicsi háznál ez nem fontos(tervező sem írta) mennyire igaz ez?(van pár zártszelvényem azért azt beletenném talán körbeér...)

 

3,A második rész a talpkoszorú szerűség lenne. Hogyan tudom illetve össze kell-e kötni az alappal ezt a részt?Esetleg egyszerre kell csinálni a kötési időn bellül? Nem itt kell végülis kiegyenesíteni az alapot?

Ehhez felhasználhatom esetleg a leier pincefalazómat?(Eredetileg pince lett volna, de pénz hiányában elmarad, ezért rengeteg van)

 

4,Ha idáig eljutottunk szeretnénk megálni tavaszig. Meg lehet állni?Úgy értem, hogy a következő pl ajzatbetonnal már nem kell összekötni? vagy itt is túl kellene lógatni pár betonvasat?

 

Előre is köszönöm a válaszotokat!Egyébként pénteken lenne a betonozás, remélem nem fog annyíra fagyni, hogy károsodjon... esetleg szerintetek mennyire rizikós ez?

 

 

Ui.: A kémény alapozásánál megdöbbenve hallotam, hogy nem kell összekötni a sávalappal, hanem külön kell mozognia... érdekes számomra!