Álomvasút Creative Commons License 2007.10.12 0 0 257
Nekem az a vélemémyem, hogy aki nem veszi észre, illetve nem veszi figyelembe a vasúti átjáróra figyelmeztető jelzőtáblákat, útburkolati jeleket, a fénysorompó jelzését, annak hiába dudálunk.

E két átjáró éppen arra jó példa, hogy ezeknél teljesen felesleges minden vonat mozdonyvezetőjének kötelezően kürtölni.

A balasetek több mint 90%-a a fénysorompó tilos jelzése ellenére történik. Erre nem az a megoldás, hogy minden vonat kürtöljön. Sajnos az illetékes szabályalkotók azt a néhány hozzászólásból is tükröződő elgondolást tették magukévá, hogy inkább zajongjunk, mint baleset történjen. Pedig mint az előbb is írtam, a kürt nem fogja megállítani azt, aki szándékosan akar szabályt szegni.

Sajnos a mozdonyvezetők nagy része saját hatáskörben megoldja ezt a problémát, azzal, hogy egyszerűen tudomást sem vesz a kitűzött jelzőkről, és a menetrendben lévő jelekről. Aki meg következetesen betartja az erre vonatkozó szabályt, legkevesebb hogy a mamáját emlegetik, vagy pl: Rákosszentmihály mellett bottal fenyegetik. De volt már szidás a vonaton utazók részéről is.

Csak emiatt nagyon sajnálom az új utasítások bevezetésének elhalasztását. Reméltem végre megszabadulunk ettől az örökös kürtöléstől.
Előzmény: Törölt nick (245)