zmagix Creative Commons License 2007.10.12 0 0 248
Nagyon jól próbáltad tükrözni, hogy az utasításban előírtakon felük mikor nyúlunk a kürtkapcsolóhoz. Azaz ha az ember úgy érzi valakire v. valakikre így rá kell szólni.

A hölgynek írok egy olyan példát ami még jobban megérteti (talán), hogy sokakba miért tudatosul a kürt gyakori használata. Én a Balaton parton kezdtem el a pályafutásom, ez akkor volt amikor a Balaton még a fénykorát élte. A szezonban a sok figyelmetlen ember az ott dolgozóknak egy-egy szolgálat rémálom szinte. Mennek keresztbe-kasul, fejükön matrac, csónak. Papucsba, ami leesik, bicikli ami megakad a zuzalékba, beszorul a gyalogos elembe és még sorolhatnám. Aztán az este beköszöntével, valamint napkeltéig a mámoros, lelassult, magát kitomboló ifjúság a legnagyobb veszély.

Persze ilyenkor éjjel és nappal szitkozódnak az ott lakók, akik kb. 80%-ban turisták, mert az állandó lakosság az kevesebb. A szezonon kivül amikor kihalt minden, nincs "veszély", csendes a vasútvonal is. Így ebben az időszakban volt szezonja akkor is a répa vonatoknak, amikor egy betegszabi után visszatértem a nyárból. Szinte össze sem lehetett hasonlítani azt, hogy micsoda nyugi volt a vonal mentén.
Előzmény: Törölt nick (245)