exmv Creative Commons License 2007.10.11 0 0 223
Kedves SH,

A vasút oldaláról nézve a dolgokat is jobb lenne az általad javasolt "elzárkózás". A mozdonyvezetőket kevesebb stressz érné. A Panoráma ... topicban felvetett alul-, vagy felüljáró építése is sokat segíthetne. Sajnos a dolog gyakran ötletszinten megreked - minden jószándék ellenére.
Az ok pedig a pénz. És nem az általad felvetett Sokba kerül? kérdés miatt, hanem úgy általában: valamennyibe kerül...
A Bartók Béla út környékén lakók kilobbizták a zajvédőfalat. Azóta egy-egy része többször újra lett építve, mert a "lakosság" megbontotta, felgyújtotta. Ne érts félre, nem vagyok ellene a kezdeményezésednek, sőt, támogatom. Más kérdés, hogy támogatásom - hatás-, meg egyéb körök híján - ebben a hozzászólásban ki is merül...
(Ha gonosz akarnék lenni, csatlakozhatnék néhány korábban szólóhoz: aki a vasút mellé költözik, épít, számítson rá, hogy ott zaj is lesz...)
Tata tóvároskerti részében is kibulizták maguknak az oda építkezők a zajvédő falat. A vasút már vagy 100 éve ott van, melléhúzták a házukat vagy 20 méterre, aztán nekiálltak demonstrálni, hogy a MÁV építsen falat, mert zaj van... Elég hangosak voltak, meglett a zajárnyékolás.
Előzmény: SherlockHolmes (222)