SherlockHolmes Creative Commons License 2007.10.11 0 0 222

T. mv-k,

 

Egy másik fórumban arra írtam válaszként, elkelne-e a segítség az említett szakaszon azért, hogy az emberek nyugalmát kevésbé zavarja a zaj - és a dudálás.

Ezt a fórumot csak most utólag néztem meg, pedig volt róla szó.

 

Szóval Titeket alapjában véve nem hibáztatunk. Azt se látjuk, mi lehet a sín mellett, ha valamelyikőtök telidudával jön a Kerepesi úttól a Rákosi útig. mert lehet, hogy mi becsinálnánk a helyetekben látva a sinek mellett futó vagy dülöngélő alakokat. Vagy ha látnánk azt a szürkületben, amit Ti is, vagyis szinte semmit.

Szóval nem hinném, hogy alapvetően a szabályok megszegésére és mások életének veszélyeztetésére, a Ti szabadságotok reszkírozására akarunk itt rávenni titeket. Ha nem kell, akkor ne legyen telikürt. De ez nem igazi megoldás. Be kellene látnia az illetékeseknek, hogy Zugló Budapest része és egyre jobban beépül. Itt a vasútnak máshogy van helye, úgy, hogy lehessen biztonságosan dolgozni rajta és lehessen békésen élni is a környezetében. Vannak erre példák az európai városokban sok helyen.

Az se lenne helytelen, ha kezdeményezésünket Ti is támogatnátok. Nektek ugyan ezer hasonló esetetek lehet, hiszen Ti sok helyen átsuhantok, átdübörögtök, dudáltok. De mégis ez az egyik, egy fontos hely, ahol sok ember él.

Megáll bennem az ütő, amikor látom, hogy a gyerekek a grafittiket nézegetve - vagy esetleg alkotva, ezt nem láttam - kövekkel dobálják a sineket mert jó hangos, és köveket raknak a sínekre, mert ki tudja miért. Életveszélyes és ÉN kiordítok ilyenkor az emeletről, nem bírom ki, hogy ne szóljak. Nem a Lakóparkban lakók voltak. De teljesen mindegy. Egy olyan szétnyomott kő - ha nem is siklatja ki a vonatot, de okozha benne is kárt, ha elröpül és eltalál valakit, halálos sebet is okozhat.

Jó lenne, ha a sinek és közvetlen környezetük hermetikusan, kerítéssel el lennének zárva az emberek - és az 'állatok' - elől. A fővárosban. És ha már elzártság, az akár a zajról is gondoskodhatna, szigetelhetne.

 

Sokba kerül?

A mi egészségünk, nyugalmunk, gyerekeink álma mennyibe kerül?

A mv-k nyugalma és szabadsága mennyibe kerül?

Mi az hogy sok?

 

üdv

SH

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=72135634&t=9104440