Mijo Creative Commons License 2007.10.05 0 0 160

 

"Vádemelés a frontális ütközést felvevő motoros ügyében

 

A záróvonalat átlépve, a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott az a motoros, aki véletlenül frontálisan ütközött egy másik motorossal. A szabálytalan száguldozó videóra is felvette ámokfutását. Az ügyészség vádat fog emelni ellene."

 

Megítélésem szerint főként két dolog a motiváló tényező ezekben az esetekben:

 

- az internet

- az "éjszakák", leginkább diszkók hatása.

 

Előrukkolni olyan extrém egyediséggel, ami lenyűgözi az érdeklődőket (pl. youtube, videa, vagy indavideo révén), mely jelenség táptalaja a szórakozóhelyeken, leginkább a diszkók közegében fogant, alkoholgőzös, esetleg/és valamilyen narkótól belőtt állapotban.


Nem született véletlenül a fogalom: diszkóbaleset. Ami, mint jelenség egyértelmű úgy a balesetet szenvedettek és azok hozzátartozói, mint az illetékes hatóságok előtt. És mégis ....

Tartok tőle, hogy túl jelentős biznisz ez annál, mintse, hogy ne hagynák virágozni. Bizonyára tartanak időnként látszatellenőrzéseket, de ezek annyit is érnek.
Igen, látszatellenőrzések!


Jól emlékszem az egykori razziákra, melyek általában a következő koreográfia szerint zajlottak. Ha "bedógozott a batya", azaz általában együttműködött a rendőrséggel az adott vendéglátóipari egység vezetője, akkor megkapta

időben a drótot, és a számára kedves, ám kissé sáros klienseket távol tudta tartani üzletétől, megóva attól, hogy fennakadjon a rendőrség hálóján. Az alulinformált pitiánerek meg elbuktak.

 

Ez ma sincs másként, a zsaru is ember, részint be-betér egy-egy itókára, mert szereti, hiszen a piálás a zsarumunka szerves része, másrészt meg hát honnan is lenne képes információkhoz jutni, ha nem a mindenkori italkimérések üzemeltetőitől és közönségétől.

 

Igen, a diszkók és azok rejtélyes világa. Szinte kizárólagos helyszíne a drogok liberális adás-vételének, forgalmazásának, élvezetének. Alaposan felépített rendszer szerint, a lebukás esélyének minimálisra történő csökkentésével. Köztudott, hogy környékünkön is virágzik e műfaj. Ugyanakkor mondjon ki mit akar, ebben az országban csak az képes virágozni, amit valamilyen ok miatt hagynak virágozni az arra illetékesek.

Na ezeknek az okoknak a tisztánlátásával rendelkeznek kevesen, és azok is saját érdekükben bölcsen teszik, ha lakatot tartanak a szájukon.

 

Közben a fiatalok nyelik be a cuccost; néha nem csak lila ködben, hanem a sűrű szürke ténylegesben is elszállnak; időnként ebbe jó alaposan bele is halnak; a hozzátartozók pedig látványosan gyászolnak, mintha mit sem tudnának csemetéjük életviteléről.

 

Az ország lakosságának bizonyos értelemben vett népírtásának egyik vállfaja ez, a ma dívó sok közül.