suppy Creative Commons License 2007.09.28 0 0 5230
Nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni, annyi félék a gyerkőcök!

Van, aki sokszor keveset eszik, valaki meg jól megtömi a bendőjét. Van aki 100 g étellel megtelik, valaki meg lazán betermel 200-250-et is.
Van olyan ded, aki 1 éves korig meg nem is fogad el semmit az anyatejen kívül.
Pl. enyémfiú jó evő és nagyobb méretű is az átlagnál. Akkoriban már ő is 3x evett szilárdat + persze a szopi, s kb. 3 óránként evett.

Leginkább tényleg Te látod rajta a jeleket, hogy mikor éhes. Én ezt figyeltem és Kicsim maga alakította ki a ma már szinte percre pontos étkezési rendjét. (Más babót meg kicsit vezetni kell ebben)

Én is a reggeli tejcit még meghagynám, inkább tízóraira vagy uzsira vezetnék be valami gyümölcsöt.
Szerintem a tízórai sinlac+gyümi nagyon megtömné, így eltolódna az ebédetek.

Az igényszerinti szopi szintén a fő étkezésekhez való étvágyat veti vissza. Én ekkor már betartottam a fő időpontokat, közben nem volt cici, de pl. Endre unokatesója 15 hósan is igény szerint szopizott, nem is evett rendesen.
Itt szintén az a lényeg Te mit szeretnél, s persze a babódnak is mi a jó, s valószínűleg az lesz a Ti "üdvözítő utatok". :-)


(Visszakerestem a "fő topikomban", akkoriban mit pl. írtam az étkezéseinkről:
"Jóevő Endrém is szokta mostanában csinálni, hogy mikor már kicsit teli a pocakja, már ugrálna tovább. Nálunk még az első 2 étkezése szopi -tejem van elég, fejni meg lusta vagyok, hogy ne legyen megint mellgyula. Tegnap (10 körül) a 2. csak"félszopi" volt és pördült is ki az ölemből. Utána én szoktam reggelizni, s hogy nyugton maradjon, ill. tanulgassa, hogy kell kenyérkatonákat a szájába tenni, ezért szoktam neki adni pár darabot, hogy ügyesedjen. Meg amúgy is, oly izgis azt tenni, amit anya is. ;-) Gondoltam, 1-2-re teszek egy kis natúr joghurtot. Annyira ízlett neki, hogy kanállal kezdtem neki adni... aztán befalta az egész doboznyit. :-O")


Ha visszaolvasol, korábban linkeltünk be pár babakonyhásoldalt. Nézz szét azokon!
Előzmény: miszmészi (5228)