Sredni Vashtar Creative Commons License 2007.09.21 0 0 27
A PK (Politikailag Kényes) témák PC (Politically Correct) megközelítéséről, azaz hogyan írjunk fórum- és moduskonform hozzászólást.

Az alapszabály mindössze annyi, hogy azt írd le amit személyesen, barátaid, rokonaid, üzletfeleid előtt is arcoddal együtt nyilvánosan hangosan vállalnál, neadjisten egy TV műsor keretében országos nyilvánosság előtt.

Néhány konkrét példa a közelmúltból.

Ha egy - amúgy közszereplő - politikusnőt valaki vén k...nak tart az szíve joga, de ha ezt le is írja ezeken a fórumokon akkor dolgozó népünk megvetése és a moderátor DEL gombja fogja sújtani. Ugyanis ezt egy munkahelyi évzáró bulin/vacsorán már humor jelleggel sem mondaná így.

A cigányokkal foglalkozó topikban rendkívül kemény, aktuális és fontos kérdéseket boncolgatnak az olvtársak általában érthető hangulati elemekkel fűszerezve. A problémakört nem lehet és a moderatura nem is akarja a szőnyeg alá söpörni, de pont ennek az érdekében bizonyos szint alá nem fogjuk leengedni a társalgás nívóját. Ugyanis a "cigányok mind ilyenek és ki kéne söpörni az országból az összeset" típusú/jellegű megjegyzések a problémának még a megbeszélését sem viszik előre (nem hogy a megoldását), viszont ez sem menne el már egy nagyobb családi lagzin sem vicces menyasszonyköszöntő gyanánt.