nagy ivó Creative Commons License 2007.09.06 0 0 225

Távolról is lehet jó, vagy rossz tanácsot adni. Ha a kiviteli rajz nem tartalmazza a vasalást, akkor csak önszorgalomból, a megnyugvás miatt is érdemes beletenni. A tervezők álltalában az alapon spórolnak. nem vasaltassák és a leggyengébb betonnal ( C-10) betonoztassák be, holott ha az alap jó, akkor " jó" az egész, de ha rossz akkor már késő bánat, mint esetedben ahogy írtad "

 

Csak azt bánom, hogy  annak idején  amikor készítettem a sávalapot,  kevesebb követ betont használtam  - nálam az ugyanis úsztatott beton ,  és nem 50 cm széles,   csak annyi mint a ráépülő falak,  azaz 40 cm. Igaz a sarkoknál azért egy kicsit szélesebbre vettem. "

Az évek múltán változó hőmérséklet és talajviszonok még okozhatnak meglepetéseket. Ott nem erősítetted az alapodat ahol kellett volna,pl. nyílások végeinél ahol hatalmas a nyíróhatás.

 

A rossz alap javítása, aláoltása egy vagyon. Ha nem tudod, hogy benne a vas, akkor jó mert nem reped, de ha tudod, hogy nincs benne akkor már baj van? és hát késő bánat, és rájön az ember, hogy kár volt spórolni több milliós házon pát tízezrest.

Előzmény: Törölt nick (223)