monkat Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5217

Én eddig minden főzeléket turmixoltam neki(durván, nem teljesen pépesre) , a z.borsó pld.nagy kedvenc.Valamelyik nap a brokkolit csak simán összetörtem krumplival májjal, ette úgy is,de nem annyit amennyit szokott.

 

Ma gulyáslevesből vettem ki z.séget húst, 3 kanál után kijelentette hogy nem.

Ezek után úgy gondoltam, hogy azért megpróbálom turmixolva is, mind megette, de persze úgy, hogy közben egy dobozzal játszott, kvázi oda sem figyelt az evésre, csak tátotta a száját és nyelt.

Nem tudom, hogy ez jó módszer-e, de ha nem adok a kezébe semmit, akkor meg egyáltalán nem eszik, hisztizik,dobálja magát.Nálatok van ilyen?Mi lenne a jó megoldás?Vegyem tudomásul, hogy nem kér, vagy hagyjam hagy játszon, és legalább közben eszik?

 

Tízórai egyáltalán semmit sem evett, pedig korán reggel itta meg a tápszerét, és a banánt kínáltam neki, ami eddig még mindig bejött.

Nem tudom mi történt az étvágyával, még nem is olyan rég itt örvendeztem, hogy milyen jól eszik, nem válogat.Mondjuk az egy kicsit megnyugtat, hogy amikor nem kér, akkor adhatok én bármit, ha piros hó esik akkor sem eszik.Merthogy már a tányér láttán forog, hisztizik.Sosem erőltettem, eddig nem is nagyon kellett:)

Azért gondolom, hogy a foga az oka, mert igényli a rágást, ebéd után még megevett egy nagy kekszet.Én még ilyet eddig vele nem tapasztaltam, az előző 4 foga észrevétlenül bújt ki.A nagyobb lányomnál szintén nem volt ilyen.

 

Megkérdezhetem, hogy mennyi mennyiséget eszik a lányod egy nap?Lehet hogy csak  én ragaszkodom a korábbi jó nagy adagokhoz, és el kellene fogadnom, hogy most egy olyan időszak van, hogy ennyit kíván.Megnyugtatna ha tudnám, hogy más hasonló korú kisgyerek mennyi mennyiségete eszik.Tudom, hogy ez is változó, és gyereke válogatja.

 

Így tízórai nélkül pld.a 2 tápszeres kaján kívül össz 2*eszik.Ebédet, meg valami uzsonnát.tegnap pld.az esti tápszer után ordított, ezért kapott 1 szelet vajas kenyeret, amit örömmel be is tolt.:)

 

Előzmény: szundi22 (5216)