csokigombocz Creative Commons License 2007.08.08 0 0 121

Huha, latom beindultak a dolgok.

 

Az eredklodoknek meg az aggodoknak uzenem, hogy nem "savaztak le", csak hat egy bizonyos szint ala nem vagyok hajlando sullyedni.

 

Disznopasztorral maximalisan egyetertek.

 

A baross utca hose cimet (amit kedvenc szomszedom, candides nem akar tolem elvenni), annak adomanyozom, aki utanajar a jogi hatternek (mi tortenik es mit tehetunk az adott helyzetben).

 

Aki nem akar jogi macerakkal foglalkozni, mert a kornyezet momentan jobban erdekli, az esetleg utananezhetne annak, hogy mire koltik a kozos koltseg cimen beszedett eleg szep osszeget. Mert nem telik ebbol peldaul takaritokra (ill mert nem vegzi rendesen a dolgat), es mert nem lehet ebbol a kertet, udvart rendebe rakni. A mi penzunk, tehat jogunk van tudni mire koltik.

 

Mielott megint atmennenk szemelyeskedesbe es agressziv modon egymas torkanak esnenk, ismetelten elrebegnem, hogy ha pesten lennek en mindezt megtennem. Annak idejen mar ugyvedet is keritettem, utananeztem dolgoknak, de mivel nem alakultak a dolgok, menni kellett. Jo dolog hogy sokan vannak, akiket nem tesz tonkre az aprocska 16 szazalekos kamattal futo hitel, de engem ez arra kenyszeritett hogy jo messzire tavozzak pesttol. Aki tanari fizetesbol havi 61000 forintot tud fizetni a banknak, es meg meg is el mellette, annak leboruluk penzugyi zsenialitasa elott.

 

A jelen helyzetben en nem sokat tudok tenni a forumozason kivul.Latom hogy mas ezzel nemigen foglalkozik, de en azert fontosnak tartom a nyilvanossagot, meg azt hogy megtalaljuk egymast, netan informaciot cserljunk. Kar hogy nem mukodik olyan intenzitassal mint kellene.Latom most mar kezd uzenofal jellege is lenni, nem csak en jartatom a szamat rajta, kozerdeku informaciok is vannak a forumon boven, es ez jo. Ez volt a cel.Eleg regota irkalok mar embereknek szemelyesen, meg irkalok a forumra is, hogy fogjunk ossze, intezzuk el, csinaljuk meg, de mig ez olyan szinten mozog hogy 'en osztom az eszt" meg mindenkit hulyenek nezek, meg konnyu x kilometerrol okosnak lenni, addig nem latom ertelmet annak hogy hazamenjek intezkedni. Mert megis mit tudnek egyedul csinalni, ha a tobbinek jo ugy ahogy van?

 

persze, mindenki a masikra var - en peldaul jelenleg arra, hogy akik megtehettek hogy otthon maradjanak es nem kellett nekik vilagga menni a foreszter (ahogy candides mondana) miatt, azok akcioba lenduljenek.

 

Tegyuk mar felre a szemelyeskedest es intezkedjunk. A mi lakasunk, a mi vagyonunk, a mi kornyezetunk forog kockan, nem lehet a vegtelensegig varni.

 

Lehet hogy a Forester nem a kozellenseg (mitobb egyesek nagyon joba vannak veluk,hm) es ok se igy terveztek, es azt nagyon ertekelem hogy nem leptek le, hanem igyekeznek befejezni a hazat, de jelen esetben amiatt vagyunk a slamasztikaban mert a szerzodessel ellentetben meg mindig nem adtak at a lakasokat hasznalatbaveteli engedellyel ellatva, per es tehermentesen.

 

Es igenis emiatt jogomban all panaszkodni es meltatlankodni, meg akkor is ha a kedves candidesnek ez nem tetszik.