mafikám Creative Commons License 2007.07.02 0 0 323
Akit érdekel még a pekingi önkénteskedés, ezt most olvastam:

http://www.pekingszurkoloiklub.hu/upload/FELHIVAS.doc

 

FELHÍVÁS

A 2008-AS PEKINGI OLIMPIAI SZURKOLÓI FALUBAN TÖRTÉNŐ ÖNKÉNTESMUNKA ELLÁTÁSÁRA

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

 

A Pekingi Nyári Olimpiai Játékok 2008. 08. 08.-24.-ig kerülnek megrendezésre. A Pegazus Sport Tours Kft, mint a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos utazási irodájának szervezésében, a Pekingi Olimpiai utazásban egyidejűleg 1 500 fő, a Játékok teljes időtartama alatt összesen mintegy 3 000 sportszakember, szponzor és szurkoló vehet majd részt.

 

A Magyar Szurkolói Tábor egy szálloda-együttesben kap helyet, mely 1993-ban épült és a Longmai Hot Spring Resort Xiaotangshan nevet viseli. A komplexum 100 000 m2-es területen helyezkedik el, földje alatt rejlik Kína legnagyobb egybefüggő feltárt földalatti termál forrása. A fürdőkhöz teázó, 20-30 kisebb medence is tartozik, valamint lehetőség nyílik masszázs igénybevételére is.

 

Cégünk az Olimpiai Játékok idejére az üdülőközpont teljes kapacitását, összesen 750 db +2-, 3-, 4 csillagos kategóriájú kétágyas szobáját lekötötte. Az elegánsan berendezett szobák, apartmanok ill. villák fürdőszoba/ WC-vel, telefonnal, Tv-vel, felszereltek. A komplexum éttermében vendégeinknek félpanziós ellátást (svédasztalos reggeli és kínai, valamint magyar specialitásokból álló vacsora vagy ebéd) biztosítunk. Az üdülőtelepen számtalan sportolási lehetőség várja a vendégeket: bowling, tenisz, tollaslabda, asztalitenisz, lovaglás, íjászat, fedett élményfürdő. A szálloda 7 km-re található a 2008-ra elkészülő 5. metróvonal állomásától. Ezen a szakaszon folyamatos buszközlekedést biztosítunk.

 

 

A PEKING SZURKOLÓI KLUBról

 

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Pegazus Sport Tours Kft. létrehozta a Peking Szurkolói Klubot, mely egyedülálló programokat biztosít utasainknak és az érdeklődőknek az Olimpiát megelőző hónapokban.

A szurkoló-vendégek az utazási csomag megvásárlásával automatikusan Peking Szurkolói Klub taggá válnak, azaz a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos szurkolóivá. A Szurkolói Klub az olimpia kezdetéig havonta rendez programokat, rendezvényeket az ország különböző pontjain, melyeken a résztvevők közelebb kerülhetnek az élsporthoz és magához az élsportolókhoz is. A Klub házigazdájaként 22 olimpiai bajnok működik közre, akik feladata az eseményeken és az olimpiai táborban való aktív megjelenés, a közönséggel való találkozás, együtt sportolás és szurkolás, úgy hogy mindeközben arcukkal, nevükkel, hangjukkal népszerűsítik az olimpiai utazást a kapcsolódó kommunikációs hirdetésekben.

A Peking Szurkolói Klub Olimpiai Bajnokai:  Czene Attila, Csollány Szilveszter, Dunai Antal, Fábián László, Gyulai Zsolt, Dr. Hegedűs Csaba, Igaly Diana, Dr. Kárpáti György, Kósz Zoltán, Kovács Antal, Kovács István, Dr. Magyar Zoltán, Martinek János, Mizsér Attila, Nagy Tímea, Novák Ferenc, Pulai Imre, Ránkyné Németh Angéla, Rózsa Norbert, Szabó Bence, Szabó József, Zsivótzky Gyula.

 

 

AZ ÖNKÉNTESSÉG FELTÉTELEIRŐL

 

Önkéntesek feladata két részre osztható:

- olimpia előtti feladatok ellátása

- olimpia alatti  feladatok ellátása.

 

Az olimpia előtti feladatok alatt a Peking Szurkolói Klub eseményein való megjelenést értjük. Havonta legalább 1 alkalommal rendelkezésre kell állni ezeken a rendezvényeken és az alábbi feladatokat ellátni:

-         Az érdeklődés felkeltése az eseményen

-         Érdeklődők széles körű tájékoztatása a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékokról és az utaztatásról

-         Olimpiai szóróanyagok osztása (szórólap, prospektus)

-         Érdeklődők regisztrációja

-         Adminisztrációs feladatok

-         Az olimpiai ajándéktárgyak értékesítése, és az eladott termékek elszámolása

-         Segítséget adni az olimpiai bajnok sportolók koordinálásában

-         Együttműködés az esemény helyi szervezésében (játékok, vetélkedők levezetésében, közönségszervezésben, stb…)

-         Amennyiben Pegazus munkatárs nincs jelen az eseményen, úgy koordinálni a helyi megjelenéseket (installáció kihelyezés, szórólapok kihelyezése).

 

Az olimpia alatt teljes időtartamban (augusztus 8-24.-ig) kell rendelkezésre állni az utasok széles körű tájékoztatásában, szervezésében, regisztrációjában, illetve adminisztrációs feladatok ellátásában és az ügyeletben.

Az önkéntesnek Pegazus biztosítja a kint tartózkodást (szállás, étkezés - félpanzió), az önkéntes az Olimpiára történő kiutazás, repülőjegy, reptéri illeték, biztosítás, vízumköltség díját saját maga fedezi.

 

Ennek előrelátható, nem garantálható díjösszege:

- Repülőjegy – kb. 160 -250 000 Ft

- Reptéri illeték – kb. 40 – 60 000 Ft

- BBP biztosítás – kb. 400 Ft/nap/fő-től

- Vízumköltség – kb. 10 000 Ft

 

Az önkéntesnek az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie a fentieken túl:

-          betöltött 18. életév

-          legalább egy élőnyelv (angol, német, spanyol, olasz, kínai) legalább középfokú, tárgyalóképes ismerete

-          felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek

-          jó szervezőkészség

-          kitűnő problémamegoldó képesség

-          agilis, határozott karakter, kezdeményező- és irányítókészség

-          kitartás, jókedv, intelligencia, empátia, csapatszellem

-          sportági gyakorlatokban való jártasság

-          sport iránti érdeklődés.

 

Jelentkezni fényképpel ellátott önéletrajzzal, emailben lehet a frater.viktoria@pegazus.hu címen, „Jelentkezés önkéntesnek”  jeligével.

 

Innen szereztem tudomást a dologról:

Olimpia Peking 2008 [Hajrá m... (12858) Üzenek FELHÍVÁS A 2008-AS PEKINGI OLIMPIAI SZURKOLÓI FALUBAN TÖRTÉNŐ ÖNKÉNTESMUNKA ELLÁTÁSÁRA!

Bővebben:
http://www.pekingszurkoloiklub.hu/

július 2., 16:37

 

A felhasználó(k) adatlapja: http://wiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10794435