katadoromb Creative Commons License 2007.06.29 0 0 81
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra. 1-2 héten belül szülni fogok, és a babasárgasággal kapcsolatban jutott eszembe, hogy hoppá, nekem meg Gilbertem van :-o
26 éves koromban derült ki, céges menedzserszűrésen, hogy magasabb a bilirubinszintem (szerencsére kevéssel), mint a normál. Ezután elmentem háziorvoshoz, ő elküldött a László Kórházba, a "Májrészlegre", ott is még 2x vettek vért, megtapogattak, de szerencsére ez a 2 napos éhezés, amit írt vki korábban, nem volt.
Nekem semmi tünetem nincsen, és azt mondták, hogy nem kell foglalkozni az egésszel. Jó, hogy tudjuk, mert, ha terhesség alatt az egekbe szökik a bilirubinszint, akkor emiatt van, semmi gáz, és kész (egyébként nem szökött).
A családban még senkiről nem derült ki a Gilbert. Nekem sincs semmi tünetem, életemben nem voltam sárga, gyakorlatilag a vasszöget is megeszem (főleg Erős Pistával :) ), inni is nagyon tudok (bár ez most jó ideje felfüggesztve).
Viszont ami elgondolkodtatott, a korábbi hozzászólásokat olvasva: az öcsém pont vegyészmérnöknek tanul... majd szólok neki, hogy járjon utána ennek a Gilbertnek...
És kicsit izgulok amiatt, hogy a baba is örökli esetleg, és besárgul, és tovább kell majd a kórházban lennünk (RH ellenanyag egyelőre nincs, főcsoport-összeférhetetlenség sem, amiatt nem fog sárgulni). A terhes kiskönyvemben is feltüntették ezt a Gilbertet, remélem, a kórházban rájönnek, hogy ettől sárgul a baba, ha más oka nincs. De hátha nem is fog :)
Valakinek van ezirányú tapasztalata esetleg?