mafikám Creative Commons License 2007.06.19 0 0 319

Szia!

 

Bár én még "csak" egy Olimpiát tudhatok a hátam mögött, megpróbálok a kérdésedre válaszolni (vannak ám itt tapasztaltaltabbak is:).

 

Milyen nyelvtudás szükséges?

Az angol alap, a helyi nyelv ismerete is fontos, de ha nem beszéled, akkor nem kizáró ok, ezen kívül még némi francia is jól jön!=) 

 

Én kínaiul alapfokon, angolul középfokon beszélek.

Szerintem itt az a lényeg, hogy mennyire tudsz beszélni az emberekkel, ill. megérteni őket - ha ez nagyjából megy (az angolnál), akkor jó vagy, a kínai meg akármilyen szintű mindenképp jó (persze minél többet tudsz annál jobb:).

 

Az elején azt hittem a MOB-nál kell jelentkezni, de ott nem találtam semmit.

Szerintem itt az emberek többsége (mindegyike?) közvetlenül a Szervezőbizottságnál jelentkezett, de ha komolyan gondolod, szerintem írhatsz a MOB-nak / hívd fel őket, hátha segítenek.

 

Hogy megy a jelentkezés folyamata?

Saját tapasztalat alapján (Torinó): kitöltöd az interneten a jellapot, majd vársz, vársz, vársz, vársz. Ha semmi hír nem jön, akkor írsz egy e-mailt, majd vársz, ha még mindig nem történik semmi, akkor lehet, hogy írsz még egy e-mailt. Jobb esetben kapsz egy sablonlevelet, hogy hamarosan jelentkeznek, a legjobb esetben pedig konkrét pozíciót ajánlanak. Rosszabb esetben továbbra sincs válasz. Ilyenkor érdemes felhívni őket, a lehetőségek ugyanazok, mint az e-mail esetén...

Nekem ennél azért bonyolultabb volt a történet, de szerintem mindenkinek megvan a saját története!=)

 

Ha Pekingben akarsz önkénteskedni, akkor itt a hivatalos jellap: http://www.ebeijing.gov.cn/html/EV.htm

 

Milyen területet érdemes választani?

Amelyik tetszik / érdekel!=)) Azon kívül pedig esetleg olyan területet érdemes, ahol már van némi tapasztalatod.

 

Hol "tanítanak" be?

Általában nem olyan bonyolultak ezek a munkák, hogy különösebb betanítás kelljen hozzá. Valószínűleg a csopvezetőd (?) fogja elmesélni, amikor először találkoztok, hogy mit is kell csinálnod.

 

Tényleg fizetnek mindent?

NEM. Itt a fő fizetség az élmény... Általában kaját, munkaruhát adnak, azt hiszem biztosítanak is - ez van benne az "alapcsomagban", a többi (mennyi versenyt láthatsz, hová kerülsz) némiképp szerencsén múlik. Szóval garantált szállás, utazási ktgtérítés, esemény látogatása nincsen!=((

 

FAQ about Volunteers of 29th Olympic Games & 13th Paralympic Games-t is érdemes megnézni: http://en.beijing2008.com/20/95/article212019520.shtml (ha eddig nem találkoztál volna ezzel:)

 

Remélem segítettem, és sikerül kijutni!!! Majd írd meg a fejleményeket, ha van még kérdésed, akkor pedig nyugodtad kérdezz!=)

 

Valaki kapott már Pekinből visszajelzést? Foci EB-re menne valaki innen?

Előzmény: pacsilla (318)