Lord Ickenham Creative Commons License 2007.05.03 0 0 1109

Kedves Fityula!

Annyit visszakoznék, hogy nem Czakó Rita rajzaival van igazából bajom, hanem az egész fedőlappal. Gusztustalanok a szinei (bocsánat, de nincs hosszú "i"-m). Ezek a rajzokat is jelentősen lerontják, amelyek normális esetben nem lennének csúnyák. És gyanitom, hogy a szinekről nem a rajzoló tehet. Sajnos könyvkiadókra méginkább igaz, amit emsworth a rajzolókra mondott.

 

Kedves emsworth!

Tegnap este kutatni kezdtem a disznó szinével kapcsolatban, hogy irja-e valahol, hogy fekete. Végiglapozgattam jó pár könyvet. Az, hogy berkshire-i koca, az többször elhangzik, és az valóban fekete. De kiváncsi voltam, hogy emliti-e. Angliában ennyire ismerik a disznókat, hogy tudják, hogy csak fekete lehet? Ezért nem hangsúlyozza a szerző?

Még az éjszakai akcióknál sem emliti meg, csupán egyszer mondja, hogy már annyira besötétedett, hogy négy lábnál messzebről már nem lehet látni a cocát (ettől még lehetne rózsaszin is). Mindenesetre Wodehouse nem gondolt a sertésekben kevésbé jártas olvasóra.

Egy nyomot azért találtam. A Szárnyasdisznókban egy helyen elhangzik, hogy a konkurens disznó (Matchingham Királynője) nagy fekete jószág, de ott is csak mellékesen hangzik el.