Hollófekete Creative Commons License 2007.04.06 0 0 93
A kannibálok torkán akadt a gyíkhús

2007. 04. 01.
Floorball OB2 12. fordulóból elmaradt mérkőzés
Szolnok, Tiszaliget
50 néző

Szolnok Cannibals - Veszprémi Egyetem SC Lizards
5-7 (0-2, 1-3, 4-2)

v: Vörös, Pajor

Veszprém: Tóth Z. (3+0), Török (2+1), Kiss Z.(2+0), Kolossváry (0+2), Knór (0+1), Kuti, Tóth P., Sütöri, Jánosa, Dallos, Holéczy, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus).
Edző: Kovács Tamás

Az utolsó öt mérkőzésüket zsinórban megnyerő, bombaformában lévő szolnokiak a mérkőzés előtt már 1 pontra megközelítették a Gyíkokat a tabellán, és félő volt hogy egy esetleges győzelemmel akár le is taszíthatják őket a dobogóról. A februári veszprémi találkozón a kannibálok félelmetesen szép játékkal gyűjtötték be a győzelmet, ami alapján hatványozottan nehéz mérkőzésre számíthattak az egyetemisták.


Az első harmadban nem igazolódtak be a félelmek, mert a hazaiak látványosan nem találták magukat a pályán, és szinte egymás után alakította ki helyzeteit a sokkal aktívabb Lizards. A helyzetkihasználás azonban megint csapnivaló volt, amiben a szolnoki kapus bravúrjai is közrejátszottak. Egészen a 12. percig érett az első gól, amikor Török egy csel után már védhetetenül lőtt a jobb felső sarokba (0-1). A veszprémi lendület továbbra sem tört meg, de mindez gólokban továbbra sem mutatkozott sajnos. A harmad utolsó másodperceiben végül Török törhetett egyedül kapura, de gólhelyzetben leterítették. A megítélt büntetőt Tóth Z. hidegvérrel értékesítette, így a legjobb pillanatban sikerült a szünetre megnyugtató előnyt szerezni (0-2).

A fordulás után aktivizálta magát a Szolnok, de a több helyzet továbbra is a szolnoki kapu előtt adódott. A 28. perceben Tóth Z. tört egyedül kapura és a kivetődő kapus fölött átpöccintette a labdát, háromgólosra növelve az előnyt (0-3). Egy perc múlva azonban egy középen üresen hagyott szolnoki játékos bombázta szét a veszprémi hálót, amivel ismét nyílt lett a mérkőzés (1-3), de nem sokáig mert a 30. percben Tóth Z. szerzett közelről gólt, majd 2 perccel később egy emberelőnyös helyzetből Kiss Z. éles szögből leadott lövése "szivárgott" be a kapuvas és a hazai kapus között (1-5). A hátralévő időben a szolnokiak előtt is egyre több helyzet adódott, de a veszprémi oldalon Rabb kapus is remekelt.

A 4 -gólos vezetés ellenére várható volt, hogy a szünetben a végsőkig feltüzelik magukat a Kannibálok, és mindent megtesznek az eredmény megfordításáért. A kezdés után érezhetően belejött a hazai gárda akiket ekkor már népes szurkólósereg is buzdított. A holtpontra jutott veszprémiek beszorultak, a 4 gólos megnyugtató előny pedig 5 perc alatt kétgólosra olvadt (3-5). A 48. percben azonban egy percen belül előbb Török lőtt gólt Kolossváry kiugratásából (3-6), majd Kiss Z. miután leültetett egy kannibált, éles szögből bombázott a léc alá (3-7). A szolnoki remények ezzel végleg elveszni látszottak, de ennek ellenére sem adták fel. Az 52. percben még újra betalált a Szolnok (4-7), de Rabb kapus ezután lehúzta a rolót és mindent védett. A hátralévő percekben a történések zömmel a veszprémi térfélen zajlottak, de újabb gólt már csak 8 másodperccel a lefújás előtt, emberelőnyös helyzetből szerzett a hazai gárda (5-7), így a Gyíkok begyűjtötték az oly fontos két pontot.

A győzelem különösen értékes annak fényében, hogy az Szolnok az utóbbi mérkőzésein sorra kétvállra fektette az élbolyba tartozó csapatokat is.
A Gyíkok ezzel egyetlen hátralévő mérkőzésüktől (A Phoenix Fireball ellen 7-2-es veszprémi vezetésnél félbeszakadt, újrajátszásra ítélt mérkőzésről van szó) függetlenül minimum bronzérmesek a floorball másodosztályban, és ha azon is begyűjtik a győzelmet akkor ezüstérmesek is lehetnek még, ami osztályozó mérkőzést is jelentene.

Előzmény: Hollófekete (88)