monla Creative Commons License 2007.03.28 0 0 235

Üdv minden Kedves sorstársamnak!

 

Pár napja lgnagyobb elkeseredésem közepette találtam rá a fórumra. VÉGIGOLVASTAM! Ekkor szembesültem a ténnyel, nem vagyok egyedül a penészes és büdös WHIRLPOOL mosógépemmel.

 

Mitagadás, ez nem vigasztalt, de kipróbáltam egy alapos Flóraszeptes átfőzést.

A műveletet kétszer inditottam el, fél-fél doboz flóraszepttel 95 fokon.

Hát az biztos, hogy ahol lehetett, ott mindenhol dűlt a hab a gépből. Emiatt többször leállitottam, majd pár perc pihentetés után folytattam. A végeredmény mindkét alkalommal piszkos darabos mosóviz volt.

 

Azonban a második nagyon habos mosás közben, amikor inditotta a szivattyút, nagyon furcsa dübörgő hangot adott, inkább félelmetes volt, mint szivattyú hang. Gyorsan megállitottam ekkor is, mondván ide is belement a hab, had ülepedjen kicsit. Igy is lett, mert az újra inditás után normál hanggal üzemelt a szivattyú. Na ezt a hangot, és műveletet a mosás végéig többször meg kellett ismételnem.

 

Utána két nap múlva jött az igazi meglepetés. Normál mosást inditotta, ami eddig normál időként 1 óra 55 perces program. Furcsa volt, mert a főmosás igen gyorsan lement, elkezdett öbliteni, majd jött a dübörgő szivattyú!! Újra igy indult, nem állt vissza az eredeti működése. Ráadásul lement a program 1 óra 10 perc alatt.

Na ez van, inditsuk a második próbát: az eredmény a szivattyúval hasonló, sőt a mosási idő tovább romlott, már csak 40 perc lett a közel 2 órás programból.

 

Mi lett az én "kedves, drága", már nem büdös mosógépemmel?

A habos főzés megártott volna neki?

 

Egyébként azt már rég tapasztaltam, hogy az öblitőt nem adja végén hozzá, hanem már a főmosás alatt beleengedi a vizbe. Itt egy szakember tanácsára állitottunk a húzó rúgó feszességén, és ez meg is oldotta. Újra öblitő illatúak voltak a mosott ruháim. Itt láttam, hogy a rúgó mit és a programkapcsoló mit és hogyan mozgat, hogyan állitja a vizsugár irányát.

Én még arra gondoltam, hogy a mérhetetlenül nagy hab, esetleg ide is bement, és ebből ered ez a gond? Talán megbolondult a programkapcsoló????

 

Kérlek kedves sorstársaim, osszátok meg velem ezirányú tapasztalataitokat és vélemyéeiteket!

Ha jól tudom, akkor van köztünk egy szakember is! Nagyon várom az Ő véleményét és legfőképp TANÁCSÁT!!!!

 

Köszönettel:

monla