Tserrien Creative Commons License 2007.03.24 0 0 235

Üdv

 

Véletlenül keveredtem ide - az Utánam srácok!-ra kerestem -, de ez a sorozat ismerős: egy spanyol filmsorozat volt, csak éppen a címét nem tudom sajnos.

A földművelő család egy mocsaras föld feltöltésével küszködött több részen át, az öregnek két lánya volt, egy csúnya, talán nem is édeslány, de ő volt a szerény, szorgalmas, és volt a másik lány, a szép, rátarti. Több szeretője is volt?, az egyik a fiú, akitől terhes lett, de a falu gazdag öregjeivel is kacérkodott, a derekát meg állandóan elszorította fűzővel, hogy ne lehessen látni a terhességet. (Persze a tapasztalt öregasszonyok sejtettek valamit.) A gyereket titokban szülte meg, és talán rá se nézett, odaadta a fiúnak, hogy tüntesse el. A srác így került a nádasba, és a síró gyerekkel nem tudott mit kezdeni, ledugta a víz alá. Mire a hajó elment, a gyerek megfulladt - kiemelte még, úgy emlékszem - és akkor látta, mit tett. A gyereket visszaeresztette a vízbe, hátha nem találják meg.

Sajnos a film végére nem emlékszem, de nekem is van egy erős részletem belőle: állandóan hordják a földet arra a mocsaras területre, és a csúnya lány egyszer elkezd süllyedni. Az öreg távolabb van, nem veszi észre, és nem hallja meg rögtön a kiabálást, mire odaér, a lány már derékig van a  sárban, aztán valahogy ki tudja húzni az apja... Én ezzel évekig álmodtam.

Hátha egyszer ez a film is meglesz, minden jót!

Előzmény: tomlaker (215)