Hollófekete Creative Commons License 2007.03.02 0 0 87
2007. 02. 21.
Floorball OB2 14. forduló
Veszprém, Egyetemi Stadion
40 néző

Veszprémi Egyetem SC Lizards - SzPK-Eötvös
5-4 (0-1, 4-3, 1-0)

v: Liska, Móricz

Veszprém: Tóth Z. (3+1), Kolossváry (1+1), Kiss(1+1), Knór (0+1), Holéczy, Kiss, Kuti, Tóth P., Török, Jánosa, Dallos, Páncél, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus).
Edző: Kovács Tamás

Az utolsó két mérkőzésén hullámvölgybe került egyetemistáknak mindenképpen győzniük kellett a második helyen álló SzpK-5vös csapata ellen, ha tartani akarták a lépést az élmezőnnyel.

Az elmúlt hetek rossz játékát feledtetve a veszprémiek már az első harmadban eldönthették volna a mérkőzést. Jobbára a defenzív stratégiával felálló vendégek térfelén folyt a játék, de a hazaiak hiába dolgoztak ki számtalan helyzetet, képtelenek voltak a kapuba találni (Egyszer ugyan sikerült, de a játékvezetők kissé érthetetlenül érvénytelenítették a gólt, azzal az indokkal, hogy az egyértelműen, erősen kapura lőtt labda súrolta az egyik veszprémi csatár lábát...). Ahogy az lenni szokott a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát, és néhány másodperccel a harmad vége előtt váratlanul vezetést szerzett a komáromi csapat (0-1).

A második harmadban sem változott a játék képe, általában a vendég térfélen tartózkodott a gömbölyű játékszer. Tóth Z. révén a második percben egyenlítettek a hazaiak (1-1), de sajnos egy kontrából szinte azonnal érkezett a válasz (1-2). Két perccel később Tóth Z. újra egyenlített, majd hosszabb gólcsend után a 32. percben Kiss gólja után már a Veszprémnél volt az előny (3-2). Hiába játszottak jól az egyetemisták, 2 perccel később egy balszerencsésen megpattanó labda (hazai védő lábáról pattant a kapuba) után megint döntetlenre alakult az állás (3-3). A 36. percben Kolossváry fantasztikus kapáslövésével ismét a gyíkoknál volt előny (4-3), de most sem örülhettek sokáig mert egy vendégjátékos a középkezdés után végigszólózott a szélen és kilőtte a hosszú felső sarkot (4-4).

Az utolsó harmadban sem nagyon változott a játék képe, de csak az 52. percben tört meg a jég, amikor a veszprémi csapatnak szinte a mérkőzés során először volt szerencséje: Tóth Z. sarokból kapura küldött labdája az egyébként remek teljesítményt nyújtó vendég kapusról csorgott a hálóba...(5-4). A hazaiak jobban megzavarodtak a vezetéstől mint a vendégek, mert ezután majdnem összehoztak egy-két gólt, de a vendégek nem tudtak élni az ajándék lehetőségekkel. A mérkőzés végére hiába túrta fel a pályát a meglehetősen eldurvuló ellenfél, az okosan játszó egyetemisták dolgoztak ki - és hagytak ki - nagyobbnál nagyobb helyzeteket.

Kísértetiesen emlékeztetett a mérkőzés a két csapat őszi komáromi találkozójára amikor a veszprémiek egy szezonra való helyzetet puskáztak el és szenvedtek 7-5 arányú vereséget... A VESC Lizards csapata ezúttal sem jeleskedett gólok terén, de teljesen megérdemelten szerezte meg a fontos 2 pontot.