oiduft Creative Commons License 2007.03.01 0 0 203

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, a keresztszemes fórumon, de a való világban már lassan 15 éve hímezek. Eleinte népi hímzést, újabban képeket, fotókat. Találtam ehhez egy remek kis programot a neten, amit nagyon jól tudok hasznosítani, ezt szeretném megosztani veletek.

http://www.stitchcraft.com.au/

Sajnos fizetős a program, de a demo verzió csak annyival tud kevesebbet, hogy nem nyomtat és nem ment. Ellenben alapból ismeri a Puppets fonalakat. :-)) Meg még vagy harminc másik márkát, beleértve a Venus-t is. Ha valaki használni szeretné, középütt le kell letölteni a demo verziót (kb Mb), majd telepítés után az Import - New Chart from Photo útvonalon lehet jpg képeket mintává konvertálni. Rengeteg beállításból lehet választani, a színek számától kezdve az anyagon, öltéseken és fonalakon keresztül a minta részletességéig és méretéig.

 

Hogy meghozzam a kedvet, bemutatok párat én is az elkészült munkáimból.

 

A legújabb, a szívem csücske, jelenleg még a keretezőnél dekkol, így csak mosott állapotában tudom megmutatni. Barátaim házassági évfordulójára készült, 16 színben, szépiában.

 

 

 

 

Egy másik, szintén ajándék. Ez 7 szürkeárnyalatú színben készült. Sajnos a fotó minősége nem a legjobb; a lényeg a megajándékozotton volt eredetileg.

 

 

 

 

Egy régi párnaminta, amiből végül kép lett.

 

 

 

 

Vasarely iránti rajongásomból született ez a Zebrák, amit hamarosan követ egy másik, ami már 5%-ban készen van. Később megtudtam, hpgy egy régebbi Keresztszemes magazinban benne van ez a minta, de a kép nem annak nyomán készült, hanem a fentebb említett program segítségével.

 

 

 

 

 

 

És végül egy nagyon régi kép, még boldogult gyerekkoromból, amikor még nagyon kezdő voltam. Sajnos, ez látszik is, de a sok népi hímzéses terítő és párnalap után ez volt az első képem, így nagyon kedves nekem.