Mijo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 156

 

Több, mint hat évvel ezelőtt tettem fel itt, az Index fórumán e témakör címeként a kérdést: "Kellenek-e nekünk HITESEK és DROGOSOK?"

 

(Jesszasz, ha belegondolok, kifélék-mifélék szemében lettem én e cím miatt egy életre feketeseggű itt Baján, és vált ez a személyem ellen éveken át tartó, azaz még ma is folyó vegzatúra kiindulópontja. Hányan és mennyi követ megmozgattak azért, hogy megszüntessék, illetve hogy kérjem e témakör megszüntetését.)

 

A válasz: naná, hogy kellenek!

Mert, ha nem kellenének, akkor nem lenne közöttünk mind több.

 

Ja, hogy kinek, kiknek kellenek, ez más lapra tartozik, én leginkább mindenki saját fantáziájára bíznám ennek megítélését.

 

Éveken át volt elfogadott bevételi forrása grandiózus közintézményünk, a zsinagógában otthonra lelt városi könytár számára a hitesek 'szobáztatása'.

Itt tartották szigorú védelmi rendszer mellett rendszeresen hallelujáikat, kigyúrt és kinyalt kapuőrök vizsla tekintetétől pásztázva azokat a gyanútlanokat, kik vasárnaponként délelőtt várossétát téve, esetleg mint turisztikai látványosságként merték tekintetüket rávetni az impozáns építményre.

 

Volt-nincs, elmúlott!

No nem a hitesek szűntek meg Baján létezni, csupán úgy megerősödtek, hogy saját birodalmat teremtettek maguknak. Úgy látszik a Magasságos meghallgatta fohászaikat, és olyannyira megtámogatta őket, hogy képessé váltak az önállósodásra.

 

Na de most hagyjuk ezeket, táncoljanak saját portájukon arra a hozsannára, amihez kedvük tartja, mi eretnekek pedig csak valljuk saját igénket a legszebb zeneszó mellett, amit két összekoccintott borospohár csilingelése hallat: hallé luja! :)

 

Van itt más!

 

Krisztus Szeretete Egyház!

 

Megáll az ész, már kocsmajáró ifjú koromban is itt mosta az emberek agyát az ámerikai Dzsim Szándersz, maholnap harminc éve lesz, hogy eljött ide közénk a dzsungelbe misszionáriusként, emberevésről áttéríteni bennünket hemendegszre, forró kutyára, bigmekre, viszkire és kólára.

No meg hát, mivel a világban híre ment, hogy a magyar történelmi egyházak képtelenek megfelelni az elvárásoknak, gyorsan betrappolt ide hiányűrt betölteni, még mielőtt a Manson észbe nem kap, és lelécelve amiból itt bukkanna fel politikai menedékjogot kérni (hisz' járt erre pl. Carlos is eleget). És akkor a nagy riválisról, az örökvigyorú Moonról nem is szóltunk.

 

Lényeg: az Izraelben megizmosodott Sanders 'vezető lelkipásztor' bebetonozta nálunk (is) magát!

Ez tetszik: e szuggesztív pásztornak köszönhetően "Jézus Krisztus csodálatos ereje által ezrek gyógyultak és tértek meg az Úrhoz."

 

Khmmm ..., ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy beteg emberek meggyógyultak - halleluja, dicsérjük az Urat -, majd ezt követően meghallva a mennyekbe szálltak.

Háááát, nem is tudom, engem évek óta gyötörnek ilyen-olyan nyavaják, de még mindig itt esz a fene a földön sokak nagy és végtelen bánattyára :(...

 

Kérem, míg a kamunyista városezetés liberalizáltan vette tudomásul a hitesek könyvtárkodását, különösebben meg sem voltam lepődve.

Az viszont már kissé sokkoló volt számomra, hogy ennek a bizonyos Sanders mítingnek a székhelye Baján nem más (tudom, már szóltam róla), mint a "Bereczi M. szakképző iskola", ahogy a rendre megjelenő hirdetéseikben szerepel.

 

Most, hogy a kamunyisták lojalitása véget ért, senkinek sem jut eszébe józanul mérlegelni a dolgokat, miszerint közel sem biztos, hogy egy ilyen gyülekezet számára ismét egy közintézmény, nevezetesen egy középiskola biztosít katedrát? Ha fizet bérleti díjat, ha nem?

Még akkor is, ha a lista, az ijesztően hosszú lista szerepelteti őket?