Hollófekete Creative Commons License 2007.02.11 0 0 85
2007. 02. 06.
Floorball OB2 3. fordulóból elmaradt mérkőzés
Veszprém, Egyetemi Stadion
30 néző

Veszprémi Egyetem SC Lizards - Szolnok Cannibals FK
3-7 (1-2, 2-2, 0-3)

v: Liska, Móricz

Veszprém: Tóth Z. (2+0), Kolossváry (1+0), Kiss (0+1), Kuti, Knór, Tóth P., Török, Jánosa, Dallos, Páncél, Kis Sz., Kulitsán, Sütöri, Rabb (kapus). Edző: Kovács Tamás

A nyolcadik helyezett elleni pontok begyűjtése kötelezőnek tűnt a második helyen tanyázó veszprémiek számára a mérkőzés előtt, különösen annak fényében hogy az ellenfél az előző fordulóban megsemmisítő vereséget szenvedett a középmezőnybe tartozó Phoenix csapatától.

A mérkőzés első perceiben azonban hamar körvonalazódni kezdett, hogy a három pont begyűjtése nem lesz egyszerű feladat. A fiatal de képzett játékosokból álló ellenfél többet birtokolta a labdát és magabiztos, gyors, sokpasszos játékával meglepte, sőt demoralizálta a hazaiakat. A 7. percben emberhátrányba kerültek az egyetemisták, amit az ellenfél néhány másodperc alatt könyörtelenül kihasznált (0-1). A 9. percben egy távoli bombával növelte előnyét a szépen játszó szolnoki csapat (0-2). A hazaiak a harmad felétől kezdtek éledezni, és egész pályás letámadást alkalmazni, amivel sikerült néha megzavarni a vendég védelmet. Egyre több helyzet adódott a szolnoki kapu előtt is, de még büntetőből sem sikerült az ellenfél kapujába találni. Végül aztán a 17. percben Kolossváry avatta föl a kannibálok kapusát (1-2), és ezzel sikerült szorossá tenni a mérkőzést a szünet előtt.

A szünet egyértelműen az egyetemistáknak jött jobban, mert a második harmadban villámrajtot vett a csapat. A középkezdés után szinte azonnal egyenlített a Veszprém miután Tóth Z. távoli lövése a vendég kapus lábai között a hálóba jutott (2-2). Fél perccel később Kiss Z. átadását ugyancsak Tóth Z. passzolta az üres kapuba, és ezzel már a hazaiaknál volt az előny (3-2). A vendég csapatot megzavarta a két bekapott gól, és a letámadásos játék. Veszprémi percek következte de hiába a rengeteg gólhelyzet, a befejezéssel mindig gondok adódtak. Kétszer még az üres kaput is elvétették a hazaiak, és a harmad felénél el is fogyott a lendület. Előbb egy kontrából egyenlített a Szolnok, majd egy tetszetős szabadütés kombináció után a szélen üresen elfutó vendég játékos lőtt hatalmas gólt (3-4). A harmad második felében már egyre nyugodtabban szövögethette támadásait a labdát egyre többet birtokló szolnoki csapat.

Az utolsó harmadban hamar 2 gólosra növelte előnyét a Szolnok. Ettől kezdve már minden mindegy alapon rohamozott a Veszprém, és egyre jobban kinyílt hátul. Sajnos a legnagyobb helyzeteket sem sikerült kihasználni, az ellenfél viszont ugyancsak sok lehetőségéből újra betalált az 54. percben (3-6), és ezzel végleg el is dőlt a mérkőzés. Az egyetemisták ugyan mindent megtettek a szépítésért, de a szolnoki kapus nagy védései után az utolsó percben tovább növelte előnyét a vendég csapat, beállítva a végeredményt (3-7).

A szemre is szépen játszó vendégek megérdemelt győzelmet arattak a gyenge napot kifogó, helyzeteiket elhibázó egyetemisták ellen. Érthetetlen hogy egy ilyen játékra képes csapat, mint a Szolnok mit keres az OB2 tabella alsó felében.

Előzmény: Hollófekete (84)