Hollófekete Creative Commons License 2007.02.03 0 0 84
Floorball OB2 13. forduló
Veszprém, Egyetemi Stadion
30 néző

Veszprém Lizards - Szent-Györgyi DSE Szombathely
10-7 (4-0, 4-3, 2-4)

v: Liska, Móricz

Veszprém: Tóth Z. (4+0), Kolossváry (2+2), Török (2+0), Knór (0+2), Páncél (0+2), Kiss Z. (1+0), Tóth P. (1+0), Kuti (0+1), Jánosa (0+1), Dallos, Kis Sz., Kulitsán, Sütöri, RABB (kapus). Edző: Kovács Tamás

A tabellán elfoglalt pozíciók alapján a hazai győzelem tűnhetett valószínűbbnek a mérkőzés előtt, a döntetlenre végződött őszi mérkőzés tapasztalatai alapján azonban egyáltalán nem érezhették zsebükben a 2 pontot a hazaiak, még úgy sem, hogy vendégek a csapatukat sújtó sérüléshullám miatt mindössze 3 cserével érkeztek a találkozóra.

A maroknyi csapattal érkező vendégek ennek ellenére már a mérkőzés elejétől nagy tempót próbáltak diktálni, sokszor veszélyeztették is a hazai kaput, de a védekezésre szinte semmi gondot nem fordítottak, így a hazaiak előtt számolatlan mennyiségű gólhelyzet adódott. A 14. percben már 3-0 ra vezető veszprémi csapat kissé elkényelmesedett, többször majdnem gólt kapott, de a harmad végén még így is sikerült tovább növelni az előnyt (4-0).

A csapat a 4-0-ás vezetés ellenére edzői fejmosást kapott a szünetben, de ez sem segített igazán. A második harmadban sem változott a játék képe, egyik csapat sem állt fel nyugodtan támadni, hanem a gyors ellentámadások domináltak, melyekbe mindkét oldalon igen sok hiba csúszott. A kritikus pillanatokban a veszprémiek azonban mindig tudtak újítani, így a harmad végére további egy góllal nőtt a vezetés (8-3).

Az utolsó harmadban 5 perc alatt feljöttek 2 gólra az újabb sérülés miatt megfogyatkozott, de továbbra is nagy kedvvel játszó vendégek (8-5). Ezután veszprémi percek következtek, a Lizards néha szépen és sok passszal játszva visszaállította az öt gólos biztos előnyt (10-5). Sajnos az utolsó 10 percet ismét átaludta a csapat, a vendégek feljöttek 3 gólra, sőt tovább csökkenthették volna a különbséget ha a végig nagyszerűen védő Rabb kapus nem véd ki egy a Szombathely javára megítélt büntetőt. Az utolsó perceket buta szabálytalanságok miatt (fekvő játék) folyamatos emberhátrányban volt kénytelen kivédekezni a Veszprém, de a vendégek nem tudtak élni az emberelőnyös helyzetekkel.

A mérkőzésre jellemző, hogy gólzáporos végeredmény ellenére a két kapust lehetne a mérkőzés legjobbjainak választani. Ha a mutatott játékra nem is lehetnek büszkék a gyíkok, fontos két pontot sikerült szerezni, hiszen a Szombathely csapata még sok borsot törhet a riválisok orra alá is.

A következő mérkőzés február 6.-án kedden játssza a csapat Veszprémben a Stadion csarnokában, amikor a Szolnok Cannibals együttesét fogadják.