Hollófekete Creative Commons License 2007.01.22 0 0 83
Floorball OB II. 10. forduló
2007. január 20.
Veszprém, Egyetemi Stadion Munkacsarnok
50 néző

Veszprémi ESC Lizards – Triton FT
7-6 (2-0, 2-3, 3-3)
Játékvezetők: Mészáros, Perje

Veszprém: Kolossváry (2+2), Tóth Z. (3+0), Knór (1+1), Kiss Z. (1+0), Holéczy (0+1), Tóth P. (0+1), Török (0+1), Kuti, Páncél, Jánosa, Dallos, Tamás, Rabb (kapus)
Edző: Kovács Tamás

A második és harmadik helyezett összecsapásán hatalmas küzdelemre lehetett számítani. A veszprémieknek az őszi, budapesti vereségért volt mit törleszteniük, a vendégek viszont az előző fordulóban a listavezető Baja ellen elvesztett pontjaikat szerették volna Veszprémben egy dobogós riválistól bepótolni.

Az első harmad elején nyoma sem volt tapogatózó játéknak, a vendégek hatalmas iramot diktálva már az első percektől megpróbálták felszántani a pályát, de a sokszor durvaságba átcsapó nagy igyekezetük nem párosult átgondolt, felépített játékkal, gyors kontráikba sok hiba csúszott. Az első kimaradt helyzet még a Veszprém kapuja előtt adódott, de aztán a hazaiak is fölvették a ritmust és lassanként átvették az irányítást. A Tritont kezdetben még a szerencse és kapusuk bravúrjai megoltalmazták a góloktól, de a 17. percben Tóth Z. már védhetetlenül bombázott éles szögből a hosszú felső sarokba majd, a 20. percben Kolossváry is betalált (2-0), így sikerült megnyugtató előnyt szerezniük a szünetig, és néhány percre a játékban is sikerült az őrült rohanást helyett nyugodtabb támadásépítést bemutatni.

A második harmad ott folytatódott ahol az első abbamaradt, a vendégek kezdetben sokszor beszorultak térfelükre, a veszprémiek pedig helyzetek sokaságát dolgozták ki, de a fővárosiak kapusa szinte hihetetlen mentéseket mutatott be. A középen kapura törő Kiss Z. félmagas lövésével a 6. percben sikerült 3 gólosra növelni az előnyt (3-0), de sajnos a Triton szinte azonnal szépített (3-1). Ekkor még nem tört meg a hazai lendület mert továbbra is fölényben játszott a Lizards, de a helyzetkihasználással továbbra is gondok adódtak. A 31. percben Tóth Z. egyedül tört kapura, de egy vendég védő 100%-os gólhelyzetben hátulról az ütőjére csapott. Az egyértelmű büntető és kiállítás helyett szimpla szabadütést mutattak a bírók, akiknek a kezéből teljesen kicsúszott már ekkorra a mérkőzés, de a sértettnek ez is elég volt, hiszen a legurított labdát azonnal a hálóba vágta (4-1). Ettől kezdve azonban a hazaiak látványosan visszaestek. A Triton előbb Vad Zs. révén egy gyönyörű kapáslövéssel szépített (4-2), majd két perccel később Vancsa befordulós lövése találta meg a felső sarkot, amivel egy gólra megközelítették a hullámvölgybe került vendéglátókat (3-4).

Jókor jött a szünet a hazai csapatnak, de a fejekben sajnos nem sikerült rendet tenni. Folytatódtak a vérszemet kapott vendégek rohamai, a veszprémieknek a labdafelhozatallal is gondjai adódtak, percekig a kapujuk elé szorultak. Alig telt el egy perc a vendégek Klinghammer révén már az egyenlítésnek örülhettek, miután a játékos egy kapu mögötti palánkról visszapattanó labdát szinte 0 fokból azonnal a hálóba fonákozott (4-4). Két perccel később egy sarokból visszalőtt labdát az érkező Dudás kapásból továbbított a veszprémi hálóba. Ezzel már a vendégeknél volt az előny (4-5), és csak Rabb kapuson múlt hogy nem sikerült több góllal elhúzni az ellenfélnek. A hazaiak azonban felkeltek a padlóról újabb erőtartalékokat vetettek be, és az ellenfél agresszivitását is teljesen átvették. A pályán folyó játék ekkor már jobban hasonlított gladiátorok küzdelmére mint a floorballra, a nézőtér felfokozott állapota pedig ugyancsak a cirkuszi hangulatot erősítette. 7 perc öldöklő küzdelem után Knór egyenlített (5-5), ami szinte „hisztérikus” örömöt váltott ki a hazaiakban. Két percre rá Kolossváry lőtt gólt, és ezzel újra a hazaiaknál volt az előny (6-5). A Triton nem tudott élni adódó lehetőségeivel, míg Tóth Z. a veszprémi oldalon újból eredményes volt (7-5). Ezzel a mérkőzés eldőlni látszott, de a fővárosiak nem adták fel és Dani távoli lövése révén 15 másodperc alatt szépítettek (7-6). Ezután Tóth Z. lőtte szét közvetlen közelről a felső kapuvasat, de a labda a vendégek nagy szerencséjére a gólvonalra pattant, és kapusuk bravúrosan ki tudta ütni végül. Az utolsó percekben végül megtörtént az első(!!!) két perces kiállítás is, így a hazaiak emberhátrányban fejezhették be a mérkőzést. A vendégek 6 mezőnyjátékossal kezdtek neki a „power play”-nek, de a kapusukat elfelejtették lehozni… hosszú másodpercekig nem vette észre senki közülük, és ami nagyobb baj a játékvezetők közül sem, a veszprémi kispadról érkező folyamatos kiáltozás ellenére sem, mikor végül észlelték, sajnos egy magáról megfeledkező játékos már a pályára belépve reklamált a hazaiaktól, így ő is a kiállítás sorsára jutott. A négy a három elleni játékban képtelen volt érvényesíteni emberfölényét az idegesen játszó Triton, folyamatosan eladták a labdát, így megmaradt az egy gólos veszprémi előny.

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan most is hatalmas küzdelmet hozott a két csapat összecsapása, de sajnos ezúttal a küzdelembe durvaság és indulatok is vegyültek. Az egész mérkőzést tekintve talán a vendégek sem érdemeltek vereséget, de megjegyzendő az is, hogy az őszi mérkőzésen sem érdemelt vereséget ellenük a Lizards, ám akkor Fortuna a fővárosiakkal volt. A játékvezetők képtelenek voltak kézben tartani a mérkőzést, de elmondható hogy mindkét csapat irányában folyamatosan elnézték a durva szabálytalanságokat, így igen nehéz megítélni hogy mennyire befolyásolták ténykedésükkel az eredményt. Újabb győzelmükkel a veszprémiek vezetik a tabellát a floorball másodosztályban.