Moka25 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 4937
Sziasztok!:)

Ha sikerül túllépni a krumpli-dilemmán;)), ki tudnátok segíteni 1-2 ötlettel?:))

Ded lassacskán 8 hónapos és szeretném bővíteni az eddigi repertoárt paradicsommal és zöldborsóval (is). Így januárban... szeretem a kihívásokat:))

Addig eljutottam, hogy az Aranyfácán sűrített paradicsom tuti, mert nincs benne semmi adalékanyag vagy tartósító. De mikor bekevertem kajának, az nem volt valami nagy siker:( Ti milyen arányban kevertétek és mivel? Nálam a 100 g krumpli + 70 g paradicsom + 20 g csirkehús kombináció megbukott. (Lehet, hogy volt még benne 20 g anyatej is, már nem emlékszem.)

Zöldborsóval meg az a bajom, hogy most maximum mirelitet tudnék elővarázsolni, de abból mindig csak egy-egy adagot kéne csinálni, egészen pontosan párolni és passzírozni, hogy megszabaduljak a héjától. Egy adag viszont nagyon kevés a passzírozáshoz, csak felkenődik az eszközökre, tehát nagyobb adagot szeretnék csinálni (ahogy eddigis a többivel), aztán kis adagokra szétporciózva lefagyasztani. De ha már mirelitből dolgozom, azt nem tanácsos visszafagyasztani, nem?
Van valami ötletetek, hogyan tudnék neki most borsót adni? Ami konzervet eddig találtam, mind sós lében volt.