wulfin Creative Commons License 2006.12.21 0 0 314

Jelenleg 0.038%. Hogy a duplaja mivel jar a klimara nezve tobbek kozott azt kutatjak a klima kutatok, linkeletem a predikciokat lent. Igen a napsugarzas a foldet meleigti, az infra tartomanyban kisagarzodo hot pedig az uveghazgazok verik vissza. Pozitiv visszacsaolasu folyamatok vannak (CO2 novekszik->homerseklet novekszik->vizpara novekszik->homerseklet novekszik stb). Ezek a folyamatok laboratoriumban is reprodukalhatok es pontos modellekkel le vannak irva. Sajnos jelentos negativ visszacsatulasu folyamatrol egyenlore nem tudunk.

 

Az hogy az elolenyekre milyen hatassal van ez, hat melyikre milyen. Eltek elolenyek akkor is a foldon amikor meg a CO2 szint a mainak tizszerese volt. Az algak el vannak 50% szendioxidban is:) A Hollanidaban elo emberekre viszont mar drasztikusabb hatassal lesz valoszinu majd el kell koltzniuk. Kanadaban meg Sziberiaban lehet hogy orulnek majd egy kis melegedesnek. Florida meg felig megszunik. Ezek igy 100 eves tavlatban.

 

De szenbol sajnos meg van jo sok, USA-nak meg tobb szaz evre van szentartaleka. Ha azt tenyleg mind betuzeljuk a legkorbe akkor nem duplajara noveljuk a szintet hanem sokszorosoara, akkor a valtozasok meg drasztikusabbak lesznek. Mondjuk en bizakodo vagyok, sok uj alternativ technologa van amik lecsokkenthetik a kibocsajtast ugyanakkor biztosithatjak a szukseges energiat.

w.

Előzmény: Törölt nick (313)