mannamari Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3664
Canelloni zsályás sütőtökkel
Főzzünk egy jót!
Hozzávaló:
fél doboz canelloni
2 üveg bébi sütőtök-püré
20 dkg ricotta
3 dkg reszelt parmezán
2 +1 evőkanál zsálya, apróa vágva
1 db csilipaprika, kimagozva és karikákra vágva
só és frissen őrölt bors
1 csipet cayenne bors
2 dl tejszín
1 kis doboz tejszínes krémsajt
1 db tojás



Előmelegítjük a sütőt 20 fokra.

A canellonit 4 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A töltelékhez összekeverjük a sütőtökpürét a ricottával, a reszelt parmezán kétharmad részével, a tojással, a csilipaprikával, a reszelt fokhagymával, végül sóval, 2 evőkanálnyi apróra vágott zsályával és a cayenne borssal ízesítjük.

Mikor a krémet alaposan elkevertük, megtöltjük vele a canellonikat, aztán egy kivajazott tepsibe egymás mellé fektetjük őket. Ráöntjük a tejszínnel lazított és a maradék aprított zsályával ízesített tejszínes sajtkrémet, végül megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.

A forró sütőbe téve 10-15 pec alatt szép aranybarnára sül a teteje.

Pizzás muffin
Süssünk valamit!
Hozzávaló:
20 dkf finomliszt
5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban
1 csapott evőkanál só
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál szárított bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó
2 evőkanál apróra vágott, lecsepgtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom
1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika
2 tojás
1 dl olvasztott margarin
1 dl joghurt
fél dl tej
1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva



Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi 12 horpadásába egy-egy papírkapszlit teszünk.

Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffintepsibe.

A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.


Halas rétes
1-2-3
Hozzávaló:
1 csomag réteslap
20 dkg felengedett mirelit tengerihal-filé
2 db tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott kakukkfű
só és frissen őrölt bors
fél citrom leve
kevés zsemlemorzsa
olívaolaj
+1 tojás a rétes megkenéséhez



Az aprítókarral felszerelt robotgépbe halmozzuk a nagyobb darabokra vágott haldarabokat, a tojást, a tejszínt és a kakukkfüvet, aztán ezt a keveréket ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével. Az egészet közepes fokozaton egynemű masszává turmixoljuk.

Két réteslapot megkenünk olajjal, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd vizes kanállal rákanalazzuk a halas masszát, s feltekerjük.

220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük z enyhén felvert tojással megkent rétest.