betonszarkofág Creative Commons License 2006.11.24 0 0 161

Le kell szöveznem, helytelen dolog ami történt (azaz bármilyen képviselő más ország katonai egyenruhájában fényképzkedik, különösen olyanban, ami rossz képzettársítást okozhat sokakban). Persze a kép készítésének körülményei nagyban befolyásolják az erkölcsi ítéletet.

Viszont ennél sokkal súlyosabb, emberiség-, és civilizációellenes dolog, hogy pl. az SZDSZ országgyűlési képviselője lehetett Mussolini egykori aktivistája, a későbbi Mindszenty kirakatper véres kommunista publicistája Vásárhelyi Miklós. De akár a Nyugati téri sortűz társtetteséről, Horn Gyula későbbi szocialista miniszterelnökről is beszélhetnénk, kiegészítve a nemrég még hoszannázott D-209-es spiclivel (Gyurcsány nagykövete), vagy éppen a komunista titkosrendőrség besúgóiról, a vérbírókról, a cellatársakat eláruló börtönspiclikről, a levélfelbontókról, a kémelhárítókról, a KGB ügynökökről, a BM-be bekötött újságírókról, a munkásőrökről, agitátorokról, párttikárokról, hazájukat kifosztó gazdasági szakemberekről.

Pedig ők nem csak egy régi ruhát vettek magukra, hanem népüket árulták el, hazájukat juttaták és kollaboránsként tartották idegen hatalom gyarmati sorában, embereket kínoztak, aláztak meg, életeket tették tönkre és szegényítettek el, lelküket adták el az ördögnek. És sajnos teszik a mai napig, a mai napig mérgezik a közéletet.

(A korábbi korszakokról azért nem tettem említést, mert pl. a nyilasok többsége szerencsére nem él már, illetve sokuk kommunistaként folyatta a szocializmus építését.)