Igen, nekem is ez a bajom, hogy nem szeretem tök feleslegesen kapcsolgatni a sütőt, és végülis nyílt lángon is összemelegíthetem.
Csak azért kérdeztem rá, hátha van valami fifikája a dolognak, és azért kell a sütő:).
Hát, ricottát honnan szerzek, nem tudom. Egyszer anyukám csinált tudtán kívül. Úgy udom, hogy a ricotta az a túró, amikor az aludt tejet egyszerűne egy vászonba rakják fölfüggesztik és lecsöpögtetik. Édesanyámat megrohanta a nosztalgia, hogy dédapám is így készített túrót. Valami nagyon száraz és morzsás lett a túró, de gondolom, ez annak is betudható, hogy dédapámnak volt tehene, és annak a tejét használta, anyukám pedig bolti tejjel kisérletezett.
Majd akkor beszerzek valami jó száraz túrót, hehehe (Plus vagy Spar túrót).
Gondolom, Tecoban biztos van eredeti ricotta, valami igen drágán.