Anzán Creative Commons License 2006.11.15 0 0 4854

Én kaptam 2 könyvet is a nagyszülőktől; az egyik "Babatáplálás nagykönyve", a másik "Mit egyen a baba?". Igazából egyik sem olyan, amit érdemes megvenni; majd megmutatom jövő héten, ha jöttök hozzánk! :-)

Kb. a rövid lényeg (mi is épp most kezdjük :-) ):

Először almalé; első nap egy kiskanállal, második nap kb. 2-3 kiskanállal; ha ízlik és az emésztése is megszokta, akkor a 3. nap mehet több is. Utána őszibaracklé, sárgarépalé, sütőtöklé, ugyanígy.

Ha mindez oké, akkor ezek pép formájában: almapép, barackpép, majd sütőtökpép, sárgarépapép (fúúúj. :-))) ) és a baba első főzeléke, a krumplifőzelék. A főzelékeket lehet sűríteni tápszerrel vagy anyatejjel, vagy csak egyszerűen a főzővízükkel összekeverni, hogy pépesebb állaga legyen.

Ha új kaját vezetünk be, akkor mindig délelőtt szokás, hogy az esetleges negatív tünet, pocakfájás, stb. még az esti altatás előtt kiderüljön. Újfajta kaja után 3 napig nem célszerű újabbat bevezetni, hogy ha esetleg allergia van, akkor tudjuk, mi okozta.

Ha már eszi ezeket a cuccokat, akkor lehet lassan keverni őket; banán + alma (banánt mindig valami mással keverve célszerű adni, mert nagyon "fog"), sütőtök + banán, krumpli + sütőtök, ilyenek...

Röviden ennyi. :-)

 

Előzmény: zsejkee (4850)