lzleo Creative Commons License 2006.11.14 0 0 110

Mint azt már írtam: "Zöldséget, gyümölcsöt, soványabb húst szinte bármennyit lehet fogyasztani. ".  A zöldségek, gyümölcsök könnyű kaják, kb. 50 kalória  van 100g-ban, van bennük rost meg vitamin, szóval nem ezeken kell spórolni. A hús az azért nagyon fontos, mert a fogyáskor el kell kerülni, hogy a zsír alatti izomzat leépüljön. Ha az izomzat is fogy, akkor értelemszerűen ugyanakkora fogyás mellett kevesebb zsír tűnik el. Ez elég nagy luxus, pláne egy olyan embernél, aki nehezen válik meg a kilóitól. 

"Mit jelent a Te értelmezésedben a szénhidrátfogyasztás?" - Egyszerű kalóriaszámolást. A hús, zöldség, gyümölcs kalóriatartalmát össze kell számolni, a maradékból meg a szükséges szénhidrátmennyiséget ki kell kalkulálni. (persze gondolva a zsírokra is) A fogyáshoz szükséges energiamennyiséget egyszerűen ki lehet számolni, ha összeadjuk, hogy kb. hány kalória a normál fogyasztásunk, majd azt csökkentjük néhányszáz kalóriával. A szénhidrátforrások közül érdemes az egészségeseket választani, lehetőleg a magas rosttartalmú gabonaféléket, de szerintem rizst, tésztát, vagy akár fehérkenyeret is lehet enni a meghatározott kereteken belül. Én nem vagyok a napi precíz számolgatások híve, úgyhogy szerintem elég egyszer pontosan kiszámolni, aztán már egy táblázat alapján könnyen meg lehet saccolni a mennyiségeket.

De ha te egyáltalán nem vagy híve az ilyen számolgatásnak, akkor is csak azt tudom mondani, hogy a zöldséget, gyümölcsöt, és húst enni kell korlátozás nélkül.

Előzmény: Törölt nick (106)