Szat001 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 topiknyitó

A frisbee szó hallatán szinte minden embernek a strandon dobálgatás jut az eszébe. Van azonban Magyarországon néhány tucat ember, akinek ennél jóval többet jelent ez a sport.

 

A sport, melyet űzünk egy olyan különleges csapatjáték, mely az amerikai futball, a kosárlabda és a kézilabda vonásait hordozza magán. Az Ultimate Frisbeenek elnevezett sportot téglalap alakú pályán játsszák, melynek két végén zónák vannak. Pontot akkor szerez egy csapat, ha valamelyik játékosuk a zónán belül kapja el a diszket.

A korongot csak passzolni lehet, futni nem szabad vele. Ha a támadó csapat valamilyen módon elveszti a korongot, akkor az ellenfél támadhat. Bíró nincs, a vitás eseteket a játékosok egymás közt beszélik meg.

E sport egyik leg­figye­lemreméltóbb különlegessége, hogy fiúk és lányok egyszerre játszhatják, ugyanis a pályán szabálytalan mindenféle testi érintkezés, ebből fakadóan a férfiak fizikai fölénye nem annyira domináns, mint más sportágakban.

Ami még említést érdemel, hogy a frisbeehez nem kell más, mint egy korong, egy nagy füves terület, meg néhány lelkes ember, és már mehet is a játék.

 

Ha van kedved próbáld ki és csatlakozz csapatunkhoz!