pzita Creative Commons License 2006.11.07 0 0 4842

Orsi!

 

A tápszerben a savófehérje/kazein arányt módosítják a normál tehéntejhez képest. Többek között azért, mert mert a tehéntej kazeinje nagyon nehezen emészthető. Ezenkívül adnak még hozzá jó néhány dolgot (ásványi anyagok, nyomelemek, oligoszacharidok), hogy a baba szükségleteinek jobban megfeleljen.

 

Az hogy az egyéb összetevők módosítva vannak, attól nem lesz kevésbé veszélyeztetett a baba a tejfehérje iránti érzékenységre. Az egyéb összetevők módosítása miatt, csak könnyebben emészthető lesz a tápszer, mint a tehéntej. A baba szervezete ugyanazokkal a tejfehérje molekulákkel találkozik, mint ami a tehéntejben van. Így pont ugyanúgy kialakulhat az érzékenység.

 

Azt írtad: "kicsit más mintha tehéntejet kapna"

 

Igen, kicsit más. Sőt az emészthetőség szempontjából, nem is kicsit. De tejfehérje allergia szempontjából nem különbözik. Az olyan babák, ahol a családban van allergiás vagy atópiás betegségben szenvedő, ott kapásból nem is adnak sima tápszert, hanem csak HA-sat. Prevenciós célzattal.

 

És természetesen nem lesz minden tápszeres baba tehéntej allergiás, mint ahogyan az a nemzedék sem mind az, aki anyatej helyett feles tejet kapott.

 

Zita

Előzmény: VKOrsi (4841)