nemisbéka
2006.10.19
|
|
0 0
3531
|
Juj. Akkor gyorsan beteszek egy mai receptet :)).
Grillezett tarja whiskyvel Főzzünk egy jót!
Hozzávaló: 4 nagy szelet csontos sertéstarja só és frissen őrölt bors 2 evőkanál egész köménymag olívaolaj 5 dkg vaj
A páchoz: 1 evőkanál neszkávé 2 dl forró víz 2 dl olívaolaj 2 dl whisky
Megcsinálom a pácot, ami egy szemvillanás alatt elkészül. A neszkávét feloldom a forró vízben, és hozzákeverem az olajat meg az alkoholt. Ennyi az egész.
A hússzeleteket egy kicsit kiklopfolom, aztán mindkét oldalukon megsózom, megborsozom őket. Aztán egy műanyag edényben - vagy dobozban - elhelyezem az első szelet húst, megszórom köménymaggal, majd jöhet a következő hús. Ezt is megszórom köménymaggal és ezt az építkezést folytatom a maradék két hússzelettel is. Ekkor a húsokra öntöm a páclevet és lefedve beteszem a hűtőbe 1 órára vagy ha előre dolgozunk, akár 1-2 napra is.
A pihenő idő eélteltével egy vasserpenyőben felforrósítok egy kevés olívaolajat, majd mikor már jól füstös, beleteszek egy hússzeletet és úgy 15-20 másodpercig nem is mocorgatom. Hagyom, hogy egy kéreg alakuljon ki a szeleten, majd megfordítom. Ezután takarékra teszem a lángot és most jöhet a vaj.
Ezzel a technikával sütve 4-5 pec alatt készre sül a hús. Mindezt végig csinálom a többi hússzelettel is, és ha kész, tálalhatok. |
Előzmény: BlueBird (3530)
|
|