szunda77 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 4793

Én azt csináltam a legelején, hogy mindenből először az üveges ivólevet adtam neki.

Mielőtt pálcát törnek felettem, próbáltam magam is a gyümölcsök levével, de a lányomnak az túl tömény volt, nem itta meg. Ezért maradtam az üvegesnél, mivel az hígított gyümlé, cukorral.. semmi már nincs benne.

 

Szóval nekünk a Szentkirályi vált be. Először adtam neki almalevet.. Fokozatosan, naponta emelve. 30-60-90 ml. Ha megitta, akkor kapott reszelt almát, szűrőn áttörve.

 

És ugyanígy a barackkal, a sütőtökkel.

Amit kitapasztaltam, nálunk az vált be, ha előtte megismeri az ízeket.

 

Aztán elkezdtem keverni a gyümölcsöket. Alma barackkal, alma körtével, alma banánnal, és így tovább. Arra mindig ügyeltem, hogy ha vmi újat ismertetek meg vele, először olyannal adtam neki, amit szeret, és ismer.

 

Persze, nem mindig vált be. Az elején eléggé elutasító volt az új ízekkel, de semmit nem erőltettem.

Ha egy kanállal evett belőle, hát annyival.. Másnap újra megpróbáltam. Általában a harmadszori próbálkozásra evett nagyobb mennyiséget belőle.

 

A mi vődőnőnk azt mondta, előbb a gyümölcsök, aztán a főzelékek.

A szopit meg akkor váltja majd fel, ha egyszerre 100-150 ml főzeléket megeszik.

 

Mondjuk nálunk itt is borult a papírforma, mivel ha evett valamennyi szilárdat, utána nem evett tápszert, de másfél, 2 óra múlva ha megkínáltam, már elfogadta azt.

 

NA, hogy összegezzem: ha csak most kezded a hozzátáplálást, akkor szerintem várj még a krumplival... Mint laikus, úgy gondolom, az még megte4rhelő lenne a kicsi pocijának.

Jómagam még arra is ügyelek, ha dobozos bébikaját adok neki, hogy olyat ne adjak, amiben rizskeményítő van. Először szokja meg a krumplit, mivel az a legkönnyebben megemészthető.

Persze, ezekből a rizskeményítőkből is kivonják a babára "káros" anyagokat, de akkor sem szívesen adom még neki.

Előzmény: bucomaci (4792)