mannamari Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3421
Tegnapi recept

Gyömbéres almapép és Almás muffin
Egyet a babának - egyet a családnak

Hozzávaló:
2 db alma meghámozva, apróra felkockázva
1 db 5 centis friss gyömbérdarab, meghámozva, szeletekre vágva
1½ dl Bébivíz
10 evőkanál Apfelbrei Tejpép
3 dkg dió megpirítva, és megdarálva
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
10 dkg joghurt
15 dkg cukor
1 db tojás
½ dl olívaolaj


A sütőt előmelegítjük 200 fokra (ez gázsütőn 6-os fokozat), és ha fém tepsit használunk, a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A bébivizet és az almás tejpéppor felét összekeverjük, majd félretesszük.

Az almát és a gyömbért gőz fölött puhára pároljuk, aztán összepürésítjük. Szétosztjuk ¼-¾ arányban, és a kisebb adaghoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített almás tejpépet. Ez lesz a baba uzsonnája.

A muffinhoz a maradék almás tejpépport, a lisztet és a diót beleszórjuk egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, és hozzáreszeljük a citrom héját.

A joghurtot, a cukrot, a tojást, a maradék gyömbéres almapépet és az aolajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban. Fakanállal a lisztes keverékhez vegyítjük, és az így elkészült muffin tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban.

Az almás muffinokat, vagyis a család uzsonnáját, 20 perc alatt megsütjük.

«««