Sabroso Creative Commons License 2006.09.10 0 0 14
Nem, de vannak szintén ilyen ismerőseim.
Valóban nem jó, ha kényszerítik a gyereket versenyezni. De az is igaz, hogy egy magasabb szinten (túl az iskolai értékelésen) itt mérhető le a tudás. Igazán, bocsáss meg, de megkérdezhetem, miért utáltad őket?

Persze egyébként ha valaki szeret és akar tanulni, akkor már nincs gond, ha nem is megy versenyre.
A gond csak az, ha az ilyen iskolákra úgy néznek, mintha valami furcsa lényeket nevelnének, akik távol állnak az 'ember'-től. És sokan így vannak ezzel, mint ahogy persze sok előítélet van a társadalomban (nyilván nem is ez a legsúlyosabb).

Egyszerűen arról van szó, legalábbis ahova én jártam, hogy akartunk tanulni (miért? mert ezt hoztuk otthonról magunkkal), és a tanáraink ebben segítettek minket. És ha elment tőle a kedvünk, akkor... hát, nos megpróbáltak rávenni.

Csak az a probléma, hogy sokan vannak olyanok, akik elvárják az iskolától, hogy kezdjen valamit a gyerekkel, de ha megteszi, akkor meg az a gond, hogy miért nyúlnak hozzá. A másik meg az, amit az osztályfőnökünk mondott mindig, hogy 'odakint' se fogják mindig simogatni a lelkünket. És ők ráadásul mindig elmondták, hogy mit miért csinálnak (még ha nem is tetszett), ellentétben néhány teljesen irracionális tanárral, aki azért szadizza a gyerekeket... nemtom, mert jólesik neki, gondolom én...
Előzmény: szomorce (13)