Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.08.29 0 0 175
Üdv mindenkinek! Véletlenül bukkantam eme topikra, de már a címe egyből megragadott, mivel hasonló problémával küszködünk évek óta a párommal. A renitens egy 5 éves felültöltős wirlop. Eleinte azt hittük, hogy mi vagyunk bénák, de aztán láttam, hogy szüleim 3 éves szintén felültöltős wirlopja is ugyanezt produkálja. Próbáltuk pucolni, de nem igen sikerült - eddig. Majd kipróbáljuk az itt olvasott trükköket, hátha javaít valamit a helyzeten. Egyébként itt olvastam, hogy hogyan lehet megnézni a fűtőszálakat. Az ellenőrzés eredménye: abszolút tiszta, lerakódásmentes üst és fűtőszálak. Pedig kb. 2 éve abbahagytuk a calgon használatát. Talán azért, hogy ilyen penészes mosógép ne éljen tovább??? - de úgy látszik, ez nem jött be! :)

Másrészt a helyzet addig fajult, hogy akartam venni egy új mosószeradagolót (csak a belső részét). El is mentem a wirlop alkatrészboltba, ahol a hölgy szemrebbenés nélkül mondta, hogy 30.000 HUF lesz. Felszaladt a szemöldököm egyből, talán 3.000-et adnék érte... Rá is kérdeztem, hogy hogyan van ez, az egész mosógép volt 100.000, nehogymá' ez az egész harmada... Erre fel lettem világosítva, hogy ha az egész mosógépet alkatrészenként akarnám megvenni, akkor valamivel több, mint fél millából jönnék ki. Érdekes. Szóval soha többé nem veszek wirlopot.

(Főleg úgy, hogy a kombi hűtő-fagyasztógépünk is az - és történt, hogy egy áramszünet kivert egy 50 Ft-os alkatrészt a vezérlőelektronikán. Szakszerelő kijött házhoz, és 40.000-be került volna a vadiúj, gyári cserealkatrész. Azonban - mivel ezt enyhén szólva drágálltuk, volt nála 20.000-ért használt, felújított vezérlőpanel. De akkor elvitte a miénket - hogy otthon megbütykölje, és hasonló szorult helyzetben levőnek eladja. - Ez a márkaszervíz!)