vorosvar Creative Commons License 2006.08.16 0 0 3368

3263-ban van

 

SZIRMOS PULYKAMELL KARAMELLIZÁLT BARACKKAL

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
2 db tojás
15 dkg liszt
25 dkg sós chips
kevéske olívaolaj
1 doboz barackkonzerv
4-5 ág friss kakukkfű
4-5 ág friss rozmaring

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket egy kicsit kiklopfolom, majd bepanírozom őket a következő módon: először a lisztbe hempergetem bele mindegyiket, aztán a felvert tojásba forgatom meg őket, végül az összetört chips-be nyomkodom bele alaposan a szeleteket (hogy jó sok chips darabka ragadjon rájuk).

Miután a chips-nek elég magas a zsírtartalma, ezért a sütésnél a serpenyőbe már csak egy kevéske olajat öntök. Mikor az olaj már kellően meleg, középerős tűzön megsütöm a szirmos szeleteket. Ha van otthon – és szeretik a friss fűszernövények illatát -, egy-két szál friss rozmaring és kakukkfű ágat dobhatnak a sülő hússzeletek közé.

A húsok gyorsan elkészülnek - mindkét oldaluknak elegendő 2-3 percnyi pirulás. Kiszedem őket egy tányérra és amíg elkészítem a barackot, félreteszem.

A karamellizált barack pedig nem áll másból, minthogy ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húsok sültek, a fél barackokat megmelegítjük, egészen addig, míg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra. Ízfokozásként erre is csipkedhetünk néhány kakukkfűlevélkét.

Pár perc alatt a barack felek is elkészülnek, nincs más hátra, mint a tálalás.

Előzmény: stefiadri (3366)