vorosvar
2006.08.16
|
|
0 0
3368
|
3263-ban van
SZIRMOS PULYKAMELL KARAMELLIZÁLT BARACKKAL
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé 2 db tojás 15 dkg liszt 25 dkg sós chips kevéske olívaolaj 1 doboz barackkonzerv 4-5 ág friss kakukkfű 4-5 ág friss rozmaring
Elkészítés: A pulykamell szeleteket egy kicsit kiklopfolom, majd bepanírozom őket a következő módon: először a lisztbe hempergetem bele mindegyiket, aztán a felvert tojásba forgatom meg őket, végül az összetört chips-be nyomkodom bele alaposan a szeleteket (hogy jó sok chips darabka ragadjon rájuk).
Miután a chips-nek elég magas a zsírtartalma, ezért a sütésnél a serpenyőbe már csak egy kevéske olajat öntök. Mikor az olaj már kellően meleg, középerős tűzön megsütöm a szirmos szeleteket. Ha van otthon – és szeretik a friss fűszernövények illatát -, egy-két szál friss rozmaring és kakukkfű ágat dobhatnak a sülő hússzeletek közé.
A húsok gyorsan elkészülnek - mindkét oldaluknak elegendő 2-3 percnyi pirulás. Kiszedem őket egy tányérra és amíg elkészítem a barackot, félreteszem.
A karamellizált barack pedig nem áll másból, minthogy ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húsok sültek, a fél barackokat megmelegítjük, egészen addig, míg a levükben lévő cukor rá nem karamellizálódik az aljukra. Ízfokozásként erre is csipkedhetünk néhány kakukkfűlevélkét.
Pár perc alatt a barack felek is elkészülnek, nincs más hátra, mint a tálalás. |
Előzmény: stefiadri (3366)
|
|