optikus Creative Commons License 2006.07.19 0 0 27

Nem tom milyen laptop ez de a tft-k nagyon nagy resze alkalmatlan a kepfeldolgozasra, csak az igen draga darabok tudjak a 8bit/szint(bpc). A legtobb csak 6bpc-s es mindenfele csodaalgoritmusok csinalnak ugy mintha tobbet tudna. Utana kene nezni mifele panel van a gepben. A gyartok azt a trukkot talaltak ki, hogy a 6bpc-s panelekre 16.2Millio szint mondanak ami konnyen osszetevesztheto a valodi 8bpc-s panelekkel amik ugye 16.7Millio szinuek (kb. olyan furfang mint a hdd-knel a kilobyte ami naluk 1000 nem pedig 1024...).

 

Arrol nem is szolva hogy a tft-k egy fenycsovel allitjak elo a hattervilagitast (ami egyben a feher is), ezeknek a csoveknek a spektruma meg ugye nem a legszebb. Aztan ezek a szemre kalibralos dolgok raadasul teljesen szubjektivek, amit egyik nap meg szep szurkenek latunk az masnap rozsaszin vagy mas megvilagitas mellet szep kek. Annak is lehet valami oka, hogy a kalib eszkozoknel egy szines szurot kell a tft-k kalibralasanal az erzekelo ele feltenni.

 

 

Egyebkent en is hasonlokat tapasztalok a melohelyi tft-mmel. Gyakorlatilag kepet nem tudok vele nezni. Soxor megitelni sem, hogy milyen lehet, a vilagosak hirtelen beegnek a feketek tul sotetek, reszlettelenek, teljesen elvezhetetlen. Nem veletlen kerul egy rendes tft 8-10xer annyiba mint ezek a sima asztali (irodai) darabok. Raadasul most mindenutt ezeket nyomatjak az aruhazak teli vannak veluk (meg olyan kis trendi az a lapos kepernyo) e melle meg beszereznek egy digikompaktot aztan kesz is a hazi labor...

 

Előzmény: totoo (25)